Άννα Κορακάκη: Το μετάλλιο στο Μινσκ ήταν το από τα πιο δύσκολα μετάλλια στην καριέρα μου

Μια ακόμα επιτυχία πανηγύρισε η Άννα Κορακάκη, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλο, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ.

Η κορυφαία σκοπεύτρια χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μετάλλιο ως ένα από αυτά που έχει κατακτήσει με τη μεγαλύτερη δυσκολία, λόγω της κακής εκκίνησης στον αγώνα και εξήγησε πώς άλλαξε η ψυχολογία της στον τελικό.

«Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα μετάλλια στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Η δυσκολία ξεκίνησε από τον προκριματικό. Είχα ένα πάρα πολύ κακό ξεκίνημα. Το σκορ της πρώτης μου δεκάδας ήταν αυτό που θα έκανα σε πάρα πολύ μικρή ηλικία. Μετά όμως πήγα αρκετά καλά. Το σκορ συνολικά, λόγω της πρώτης δεκάδας, νόμιζα ότι δεν ήταν αρκετό να με βάλει στον τελικό. Τελικά, ούτε οι συναθλήτριές μου έκαναν υψηλές επιδόσεις. Μπήκα όγδοη, στις τελευταίες σφαίρες στον τελικό», ανέφερε για τα προκριματικά, ενώ για την αλλαγή της ψυχολογίας που της έδωσε, τελικά, το μετάλλιο, είπε:

«Ο τελικός ήταν πολύ απαιτητικός. Είχε μέσα αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου, παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Ολυμπιονίκες. Είχα άλλη ψυχολογία γιατί μπήκα στο όριο και ήταν ήδη δώρο για μένα. Το είδα σαν κάτι άλλο. Μετά ήμουν πολύ καλά. Τεχνικά μου βγήκαν λάθη, δεν ήταν η μέρα μου. Όλα καλά στο τέλος».

Για το ότι δεν είχε πίεση, αφού ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε: «Ήταν πολύ βασικό για σήμερα, γιατί δινόταν μια κάρτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τρεις από τις οκτώ αθλήτριες που ήμασταν στον τελικό κυνηγούσαν αυτήν την κάρτα και είχαν πολύ πίεση. Οι υπόλοιπες ήμασταν πιο χαλαρές γιατί την είχαμε εξασφαλίσει ήδη και είχαμε μόνο το άγχος του βάθρου».

Όσο για τον επόμενο αγώνα της, είπε: «Το τελευταίο παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς που θα γίνει στο ολυμπιακό σκοπευτήριο του Ρίο. Θα πάρω μέρος σε τρία αγωνίσματα, δύο ατομικά, 10μ. αεροβόλο και 25μ. πυροβόλο και 10μ. μεικτό με τον αδερφό μου. Κι εκεί ευελπιστώ ε δύο μετάλλια».

 

"Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου" δηλώνει η Κορακάκη

#TeamHellas #Greece #Minsk2019#HellenicOlympic Anna Korakaki #shooting

Δημοσιεύτηκε από Hellenic Olympic Committee στις Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019