Π. Σκουρλέτης: Αυτή τη φορά ψηφίζουμε για κυβέρνηση, δεν στέλνουμε απλά μηνύματα

«Όσο αποκαλύπτονται και φωτίζονται οι αθέατες πλευρές του προγράμματος της ΝΔ και γίνονται αντιληπτά από τον κόσμο, τόσο θα μειώνεται η ψαλίδα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ και θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις της ανατροπής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πάνος Σκουρλέτης. «Αυτή τη φορά ψηφίζουμε για την επόμενη κυβέρνηση, δεν στέλνουμε απλά μηνύματα.

Ούτε βέβαια έχουμε την «πολυτέλεια» της αποχής», υπογραμμίζει. Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «μέσα από μια δύσκολη και αντιφατική πορεία σταθεροποιήσαμε την οικονομία, διαχειριστήκαμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μεταπολεμικά, βγήκαμε από την μνημονιακή επιτροπεία και βαδίζουμε για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία το δρόμο της ανάπτυξης».

Θέτοντας το περιεχόμενο του διλήμματος «πρόοδος ή συντήρηση», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «σήμερα λοιπόν είναι ρεαλιστικό να κάνουμε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις που δεν θα υπονομεύουν τα δημόσια αγαθά της παιδείας και της υγείας», να ενισχυθούν κρίσιμοι τομείς του δημόσιου τομέα με νέο επιστημονικό δυναμικό. Στον αντίποδα καταλογίζει στη ΝΔ ότι με τις «αόριστες μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση για μείωση φόρων» ετοιμάζει «πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων», «μεταρρυθμίσεις τύπου ΔΝΤ που αποκρούσαμε το προηγούμενο διάστημα και οδηγούν σε ομαδικές απολύσεις και σε κατάργηση του αφορολόγητου».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει στο Πρακτορείο πως δεν πιστεύει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συνιστά υπερψήφιση των θέσεων της ΝΔ, «τις οποίες άλλωστε προσπαθούν επιμελώς να τις αποκρύψουν» και κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι γι΄ αυτό αρνείται «όπως ο διάολος το λιβάνι» μια αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αλέξη Τσίπρα. Ασκεί δε κριτική στο Κίνημα Αλλαγής ότι «έχασε την ευκαιρία για ένα δημιουργικό πολιτικό αναστοχασμό» και πως, αντίθετα, «αναλώθηκε σε ένα μονομέτωπο ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ». Σε σχέση και με την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «συνολικά η εξωτερική μας πολιτική τα τελευταία χρόνια ενίσχυσε τη διεθνή θέση της χώρας». Χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών «κορυφαία ιστορική πράξη» που «ανέβασε κατακόρυφα το διεθνές κύρος της χώρας και ενίσχυσε το γεωπολιτικό της βάρος» και «απέτρεψε τη προσπάθεια της Άγκυρας να διεισδύσει στη Βόρεια Μακεδονία και άνοιξε το δρόμο της συνανάπτυξης και της ειρήνης». Αλήθειες, όπως σημειώνει, που «ολοένα και περισσότερο θα γίνονται κατανοητές από τον ελληνικό λαό».

Πηγή: http://myportal.gr