ΠΑΤΡΑ: Μέτρα στη βοηθητική οδό της Περιμετρικής ζητούν κάτοικοι – Λόγω επικινδυνότητας

Σε έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο τόσο για πεζούς και αθλούμενους όσο και για οχήματα εξελίσσεται η βοηθητική οδός της Περιμετρικής Πατρών από το ύψος της συμβολής με την οδό Αγίας Ειρήνης κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΠ στον Ριγανόκαμπο έως και την διασταύρωση με την οδό Αριστοτέλους.

Όπως μεταφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, “Ο συγκεκριμένος δρόμος, μια ευθεία διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων, ευνοεί την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων από τα διερχόμενα οχήματα με συνέπεια των κίνδυνο ατυχημάτων. Όπως όλοι γνωρίζουν, ο όγκος των αυτοκινήτων είναι μεγάλος καθώς η οδός εξυπηρετεί καθημερινά στις μετακινήσεις τους κατοίκους του Ριγανοκάμπου, Εγλυκάδος, Περιβόλας, Σουλίου, Γλαύκου, των γειτονικών οικισμών όπως Ρωμανού, Ελεκίστρας, Καρυάς αλλά και γενικότερα των ανατολικών προαστίων της Πάτρας.

Ο κόσμος που κάνει πεζοπορία, τρέξιμο ή ποδήλατο απογευματινές ώρες στην περιοχή της Βοηθητικής οδού πλησίον της Περιμετρικής και του καταυλισμού των Ρομά, ήτοι κοντά στο χώρο του σχεδιαζόμενου ανατολικού πάρκου, κινδυνεύει να παρασυρθεί ανά πάσα στιγμή από τα οχήματα που τρέχουν ιλιγγιωδώς, σε ένα δρόμο που δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, η περιοχή την νύχτα δεν ηλεκτροφωτίζεται επαρκώς, σε κάποιες διασταυρώσεις με τοπικές παρόδους δεν υπάρχει ούτε καλή ορατότητα αλλά ούτε καν καθρέπτες, συγκρούσεις οχημάτων έχουν γίνει, γίνονται και θα γίνονται όσο δεν υπάρχει από τους υπευθύνους η απαιτούμενη μέριμνα και ο σχεδιασμός για μια πιο ασφαλή χρήση του δρόμου.

Τονίζεται ότι από πολλούς οδηγούς, η εν λόγω οδός θεωρείται εσφαλμένα δρόμος χωρίς όριο ταχύτητας. Εφόσον λοιπόν κάποιοι συμπολίτες αδυνατούν να κατανοήσουν ιδίοις οτι ο δρόμος αυτός δεν είναι η Περιμετρική δηλαδή δρόμος μεγάλων ταχυτήτων με τα σχετικά μέτρα ασφαλείας για τους οδηγούς, θα ήταν χρήσιμο οι αρμόδιοι να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο τοποθέτησης πινακίδων σήμανσης αλλά και λήψη άλλων μέτρων για την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν την οδό και διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή”.