ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνεται, σήμερα , το 7ο Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας

Ποια είναι η νέα εποχή της τυπογραφίας σε έναν χρυσό αιώνα επανάστασης των τεχνολογιών; Την απάντηση διερευνά σε πατραϊκό έδαφος μια διεθνής συνάντηση:Η πόλη μας υποδέχεται το 7ο Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC). Έως και σήμερα 21 Ιουνίου, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, το 7ο ICTVC θα αναζητήσει μέσα από μονοπάτια πρόκλησης και αμφισβήτησης τη διαχρονική αξία του σχεδιασμού της οπτικής επικοινωνίας.
Από το 2002 το συνέδριο επιβεβαιώνει τη φήμη του ως μία από τις σημαντικότερες διεθνείς συναντήσεις για την τυπογραφία, τις γραφικές τέχνες και το ντιζάιν. Με την ενθάρρυνση ενός ανοιχτού και ουσιαστικού διαλόγου, προσελκύει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και χώρους με κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για την έρευνα, την εκπαίδευση και την πρακτική σε σχέση με την τυπογραφία και την οπτική επικοινωνία.
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης και Ερευνας της Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πατρών. Στο 7o ICTVC θα καλυφθούν χωρίς περιορισμούς τα πεδία έρευνας, θεωρίας, ιστορίας, εκπαίδευσης, και πρακτικής, ενώ οι θεματικές ενότητές του απηχούν τις αλλαγές στο κοινωνικοπολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό περιβάλλον και ενσωματώνουν την επίδραση των νέων τεχνολογιών.
Δύο σημαντικές ομιλίες θα κοσμήσουν το άνοιγμα και το κλείσιμο του κυρίως συνεδρίου: η πρώτη από τον Gerry Leonidas, αναπληρωτή καθηγητή Τυπογραφίας του πανεπιστημίου Reading Αγγλίας και πρόεδρο της Διεθνούς Τυπογραφικής Ενωσης (ATypI) και η δεύτερη από τον Neville Brody, σχεδιαστή παγκοσμίου φήμης και καθηγητή Επικοινωνίας στο Royal College of Art της Αγγλίας.