Αστυνομικοί & δημόσιοι υπάλληλοι με πειραγμένους μετρητές ΔΕΗ

Ακόμα και αστυνομικοί αλλά και πυροσβέστες, όπως και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι, είναι μεταξύ των 409 κατόχων μετρητών ρεύματος, οι οποίοι είχαν πειραχθεί από τη “μαφία” της… κιλοβατώρας. Ο ανακριτής αναμένεται να ζητήσει από το αρμόδιο κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Αστυνομία να διαπιστώσουν πόσοι από αυτούς, διαμένουν στα σπίτια, τα ρολόγια των οποίων έκλεβαν ρεύμα, ή πρόκειται για ενοικιαστές τους, που είχαν απευθυνθεί στο παράνομο κύκλωμα.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι «πελάτες» του κυκλώματος είχαν «κλέψει» 5.294.089 κιλοβατώρες αξίας 1.450.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη τους μετά από συνακροάσεις των συνομιλιών των μελών με τους «πελάτες» και στη συνέχεια με την βοήθεια αρμοδίων της ΔΕΔΔΗΕ, εντόπισαν τα ρολόγια και το ύψος των κιλοβατώρων του ρεύματος που δεν είχε καταγραφεί και πληρωθεί λόγω των παρεμβάσεων. Στις χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι ο ιδιοκτήτης αλυσίδας εμπορικών καταστημάτων, 6 τον αριθμό, «έκλεψε» 250.000 ευρώ ηλεκτρικό ρεύμα από την ΔΕΗ, άλλος οικιακός εύπορος «πελάτης» δεν πλήρωσε 10.000 ευρώ σε ρεύμα και αυτό γιατί ήθελε να έχει μόνιμα ανοικτά τις ηλεκτρικές συσκευές, τα φώτα και το καλοριφέρ!

Από τους ταυτοποιημένους 248 «πελάτες» και 161 ακόμη που ερευνώνται (Κολωνό, Γλυφάδα, Γαλάτσι, Νίκαια, Πειραιά), τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δεν είναι ακόμη σε θέση να διαπιστώσουν πόσοι ακριβώς από αυτούς, ήταν απατεώνες που απλά ήθελαν να κλέψουν ρεύμα ή κατ’ ανάγκη «απατεώνες», οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στην πλήρη αποπληρωμή των οικιακών τιμολογίων, ενώ είχαν ανάγκη για θέρμανση και ρεύμα για τις καθημερινές τους ανάγκες. Η… διαφήμιση των παράνομων παρεμβάσεων γινόταν από «στόμα σε στόμα», με τον αρχηγό να δίνει και… έκπτωση στον πελάτη που του έφερνε άλλους πελάτες! Οι παρεμβάσεις γίνονταν στον μηχανισμό κύλισης ή τον απαριθμητή του μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος. Το αντίτιμο για τις παράνομες παρεμβάσεις τους κυμαινόταν μεταξύ 50 και 100 ευρώ εάν επρόκειτο για μικρές καταναλώσεις και έφτανε στο 10% της χρηματικής αξίας των κιλοβατώρων που δεν κατεγράφησαν, λόγω της παρέμβασης, για οικίες και καταστήματα με μεγάλη κατανάλωση.

Στο μεταξύ η ΔΕΔΔΗΕ με χθεσινό δελτίο τύπου ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για την αποτελεσματικότητά της και την άριστη συνεργασία και αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των παρεμβάσεων σε μετρητές ξεπερνά τις 300 παροχές, ενώ η αξία της κλαπείσας ενέργειας υπολογίζεται ότι θα υπερβεί κατά πολύ την αρχική εκτίμηση του 1,5 εκ. ευρώ.

φωτό αρχείου