ΠΑΤΡΑ: Νέα στοιχεία για το μεγάλο κύκλωμα με κλεμμένα αυτοκίνητα – Πώς δρούσε και πώς διέθετε τα οχήματα, σε όλη την Ελλάδα

ΝΕΟΤΕΡΑ

Η προανάκριση , μετά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε και μεταπωλούσε Ι.Χ αυτοκίνητα ή τα μετέτρεπε σε ανταλλακτικά, βρίσκεται σε εξέλιξη,.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί τουλάχιστον 150 οχήματα, ενώ έχουν συλληφθεί 14 άτομα – Έλληνες και αλλοδαποί – μεταξύ των οποίων και ο “εγκέφαλος”. Επιπλέον στην οργάνωση συμμετείχαν και ιδιοκτήτες συνεργείων.

Αυτοκίνητα “πόλης” τύπου smart και yaris, ήταν στις προτιμήσεις του κυκλώματος καθώς φαίνεται πως μπορούσαν να “φύγουν” εύκολα στην αγορά, τα μέλη του οποίου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια μεγάλης κλίμακας Αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποίησαν άνδρες της Ασφάλειας Πατρών σε περιοχές της Αχαΐας, της Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας.

Από την ΕΛ.ΑΣ εξετάζεται και το ενδεχόμενο τα πλοκάμια του κυκλώματος να είχαν βγει και εκτός συνόρων.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν σήμερα στις 11.30 το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Ταξιάρχο Νικόλαο Κοτρωνιά.

ΧΘΕΣ

Ισχυρό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα, κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, καθώς προχώρησε στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης με δράση σε όλη την Ελλάδα που πωλούσε κλεμμένα αυτοκίνητα ή ανταλλακτικά. Κατά πληροφορίες, έχουν συλληφθεί 13 άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί από την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Οι δράστες έκλεβαν οχήματα τα οποία είτε πωλούσαν αυτούσια, είτε διέλυαν προωθώντας τμήματά τους στην αγορά ως ανταλλακτικά.
Αναμένονται ανακοινώσεις αύριο το πρωί στις 11 από την Αστυνομία.