Στο αρχείο ο φάκελος για τυχόν ξέπλυμα από Σημίτη, Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιο

Προς το αρχείο οδεύει με απόφαση της επικεφαλής της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Εγκληματικές Δραστηριότητες κυρίας Άννας Ζαΐρη, ο φάκελος των ερευνών που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο προς αναζήτηση τυχόν στοιχείων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους πρώην αξιωματούχους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελο Μαλέσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Άννα Ζαΐρη, κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς από την έρευνα που είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο και από το άνοιγμα των λογαριασμών των παραπάνω πολιτικών προσώπων αλλά και μελών των οικογενειών τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η υπόθεση αρχειοθετείται στο σύνολο της για όλα τα ελεγχόμενα πρόσωπα.

Η συγκεκριμένη έρευνα είχε ξεκινήσει από την ανεξάρτητη Αρχή με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν  στην κατάθεση που είχε δώσει το 2006 στις Γαλλικές αρχές, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Thales Μισέλ Ζοσεράν.

Μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του, το πρώην της Thales ανέφερε πως η Γαλλική εταιρεία είχε χάσει τη δουλειά για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, διότι αμερικανικών συμφερόντων όμιλος προσέβλεψε πάνω από την εταιρεία του, στον τότε πρωθυπουργό και στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, ενώ αυτοί (οι Γάλλοι δηλαδή) προσέγγισαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως για τους ισχυρισμούς του αυτούς ο Μ. Ζοσεράν είχε καταδικαστεί στη Γαλλία μετά από ενέργειες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ έχει καταδίκες και για άλλες υποθέσεις.