ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η κηδεία του νεαρού που πάλεψε με τα κύματα κι έχασε τη ζωή του – «Τάφος» η Λιμνοπούλα

Ενας 31χρονος Πατρινός, ο Θοδωρής Γεωργόπουλος, είναι το θύμα από το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα προχθές στα παράλια Αχαΐας και Αιτωλίας, χτυπώντας με ένταση την Κάτω Βασιλική Ναυπακτίας. Ο νέος άνδρας προσπάθησε να διασώσει τη λέμβο του πριν κτυπήσει στα βράχια στην περιοχή της Βαράσοβας.

Η λέμβος του είχε παρασυρθεί νωρίτερα από το σημείο Λιμνοπούλα. Ο 31χρονος προσπάθησε να προσεγγίσει κολυμπώντας αλλά παρασύρθηκε από το μπουρίνι και τα ρεύματα.

Λουόμενοι που τον είδαν να παλεύει με τα κύματα και εν συνεχεία διαπίστωσαν ότι αγνοείται, ενημέρωσαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.

Προς αναζήτησή του βγήκαν σκάφη του λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη, με δύτη της Ομάδας Διάσωσης. Παράλληλα απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συνέδραμε στις έρευνες.

Ο Θοδωρής εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τα βράχια του όρους Βαράσοβα, μεταφέρθηκε στον λιμένα Κάτω Βασιλικής και διεκομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, ενώ η σορός του μεταφέρθηκε την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών νεκροψία.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5μμ από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Νεραϊδα Ηλείας.