Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Ισχυρή προτεραιότητά μου η ανάπτυξη – «Καρδιά» της ανάπτυξης οι επενδύσεις

Τις πρώτες κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο των επιχειρήσεων και της αγοράς, εφόσον οι εκλογές τη φέρουν στην εξουσία, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις πλευρές.

«Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά, «εσείς οφείλεται να επενδύσετε στη χώρα» σημειώνοντας πως πρέπει να πληρώνουν φόρους, εισφορές και να είναι δίπλα στους εργαζόμενους.

«Αθέμιτες πρακτικές» δεν χωρούν, τόνισε, προσθέτοντας πως η στήριξη προς το επιχειρείν θα υπάρξει αλλά στο πλαίσιο της συμφωνίας αλήθειας που έχει παρουσιάσει και που στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα της σχέσης κράτους επιχειρηματικού κόσμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα έστειλε σαφές μήνυμα στους εργοδότες πως εκείνος θα τους στηρίξει, αλλά και αυτοί με τη σειρά τους θα πρέπει να έχουν ικανοποιημένους τους εργαζόμενους.

«Κάνετε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία της εταιρείας και εγώ θα είμαι ανοιχτός σε φορολογικά κίνητρα. Αναμένω και από τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα δημιουργικού πατριωτισμού. Θα πρέπει τα εταιρικά χρήματα να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σταματήσουν τα μεμονωμένα παραδείγματα που αμαυρώνουν την εικόνα των επιχειρήσεων. Η γενναία μείωση της φορολογίας και η σταδιακή μείωση των εισφορών εξυπακούεται ότι θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της φορολογικής εξυγίανσης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεσμεύθηκε για μία ακόμα φορά για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων αλλά και των μερισμάτων.

«Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει πάλι σε περιπέτειες ή θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης. Παρακολουθείτε και εσείς την κυβέρνηση να παραπλανά και πάλι τους πολίτες, διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ και προσπαθεί να κατασκευάσει έναν ανύπαρκτο αντίπαλο. Όλοι ξέρουν ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λέει πολλά γιατί ξέρει ότι δε θα τα κάνει» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος περιέγραψε το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών.

«Το διακύβευμα των εκλογών παραμένει κρίσιμο. Όταν εμείς αρνούμαστε την πόλωση και το διχασμό δε σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Προκρίνουμε αυτές οι εκλογές να είναι εκλογές της συμμετοχής. Γιαυτό και είναι σημαντικό για τον κόσμο της εργασίας στις 8 Ιουλίου να βρεθεί η Ελλάδα με μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Προτεραιότητά μας είναι η ισχυρή ανάπτυξη, καρδιά της ανάπτυξης οι επενδύσεις και κλειδί των επενδύσεων οι μειώσεις φόρων, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο. Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό του 2020» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα δεν έχει πλέον χρόνο για πειράματα. Η Ελλάδα χρειάζεται για μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές ήταν ένα πρώτο βροντερό όχι στην εξαπάτηση και οι πολίτες καταδίκασαν την τακτική του φόβου. Οι πολίτες όμως δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους κοροϊδέψει. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να αφήσουμε πίσω μας τα πέτρινα χρόνια. Η ΝΔ είναι ένα ευρωπατριωτικό ρεύμα που χωράνε όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτων παλαιότερων κομματικών προτιμήσεων», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.