ΑΧΑΪΑ: Σήμερα, εκτός μεγάλου απροόπτου, το τελικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ – Πολλά βιογραφικά στο ψάξιμο για την επιλογή των καλύτερων – Σίγουροι μόνο οι 2 βουλευτές

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχε προβεί σε καμία ανακοίνωση για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων της, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Στην Πειραιώς, φαίνεται ότι έχουν βάλει στόχο να εξαντλήσουν κάθε διαθέσιμο χρονικό περιθώριο, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές διαρροές που θα μπορούσαν πολλαπλασιαστικά να στερήσουν από τη ΝΔ την αυτοδυναμία.
Η ΝΔ δεν θέλει να προκληθούν τριβές, για ευνόητους λόγους, αν και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί καθώς είναι εν δυνάμει κυβέρνηση και αυτό καλλιεργεί προσδοκίες αξιοποίησης στο στελεχιακό δυναμικό της. Δεν θα ήθελε, ακόμα, να δει δυσαρεστημένα στελέχη της που δεν μπήκαν στο ψηφοδέλτιο να φλερτάρουν με άλλους, συγγενείς, πολιτικούς χώρους.
Έτσι, τα μόνα σίγουρα ονόματα στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας, είναι αυτά του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των δύο νυν βουλευτών Ανδρέα Κατσανιώτη και Ιάσωνα Φωτήλα. Πάντως, αυτή η χρονοτριβή, όπως είναι επόμενο έχει προκαλέσει προβληματισμούς από την πλευρά υποψηφίων, που θεωρούν σίγουρη την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, καθώς περιορίζεται εις βάρος τους, το χρονικό περιθώριο της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ τις τελευταίες ώρες, ήρθαν στο προσκήνιο επιπλέον βιογραφικά.
Η κεντρική διοίκηση της ΝΔ εξέταζε περί τα 17-18 βιογραφικά στελεχών του κόμματος, ορισμένα από τα οποία, εκτός των ήδη γνωστών, δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα.
Τα βιογραφικά συνοδεύονταν από τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζει η εκλογική νομοθεσία, πράγμα που σημαίνει ότι η οριστικοποίηση της συμμετοχής ή όχι από το ψηφοδέλτιο εναπόκειται στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από  την κεντρική διοίκηση της ΝΔ,  δεν αποκλειόταν η πιθανότητα ανακοινώσεων την Τρίτη αν όχι  την Τετάρτη.