ΠΑΤΡΑ: Τριάντα οικογένειες χωρίς νερό στο Ρωμανό – Ενημερώνουν τις εισαγγελικές αρχές!

Χτύπησε «κόκκινο» η αγανάκτηση περίπου 30 οικογενειών από την περιοχή Ρωμανού, οι οποίοι βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας το τελευταίο 15ήμερο. «Δεν αντέχεται αυτό που ζούμε…» ξέσπασε ένας από τους κατοίκους της περιοχής.
Το πρόβλημα: Τα πρωινά, περίπου από τις 7.30 μέχρι και τις 9.00, παρατηρείται χαμηλή πίεση στη υδροδότηση. Γίνεται όμως εντονότερο το απόγευμα, από τις 5.00 μέχρι και τις 10.00, καθώς η υδροδότηση διακόπτεται εντελώς…
Η πλημμελής υδροδότηση και οι διακοπές νερού εντοπίζονται στη ζώνη που βρίσκεται 200 μέτρα από το παλιό χωριό μέχρι και την περιμετρική. Οι πολίτες έχουν επικοινωνήσει αρκετές φορές με την ΔΕΥΑΠ για να καταθέσουν τις διαμαρτυρίες τους και να λάβουν πειστικές εξηγήσεις για τους λόγους που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Σε μία-δύο περιπτώσεις τους παρέπεμψαν σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά και πάλι δεν έβγαλαν άκρη. Μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα ή ανεπίσημα από τη δημοτική επιχείρηση.
Παρεμπιπτόντως, ανάλογο πρόβλημα είχαν αντιμετωπίσει την ίδια περίοδο και το 2017. Τα ζητήματα ελλιπούς υδροδότησης παραμένουν και οι κάτοικοι μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, κατέφυγαν στη δημοσιοποίησή της. Ελπίζοντας, ότι θα ενεργοποιηθούν από τη ΔΕΥΑΠ.
Η ένταση της αντίδρασής τους είναι μεγάλη και όπως έλεγαν εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ενημερώσουν τις εισαγγελικές αρχές και να προβούν σε ενέργειες που κινούνται στα όρια του ακτιβισμού.
Η πρόγνωση του καιρού, σήμερα, για συννεφιά και πιθανότητα βροχών δεν καθησυχάζει τους κατοίκους του Ρωμανού, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.