ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνονται οι εγγραφές στο 9ο Εσπερινό ΕΠΑΛ – Ειδικότητες και προϋποθέσεις

Σε εξέλιξη είναι από τις 22/5/2019 έως τις 17/6/2019 οι εγγραφές στο 9ο ΕΠΑΛ Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του διευθυντή του σχολείου, Ριζόπουλου Ανδρέα –Αριστοτέλη, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο 9ο εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Πάτρας, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://e-eggrafes.minedu.gov.gr και με τη χρήση των κωδικών taxisnet ή από τις 19.00 έως 21.30 καθημερινά στο 1ο όροφο του σχολείου στην οδό Σεφέρη 1, στο Κουκούλι, στην Πάτρα, Τηλ: 2610.643109, Fax: 2610.643137.

Επίσης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούνται και οι μεταγραφές των μαθητών αφού πρώτα γίνει ηλεκτρονική εγγραφή σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο.

 ΜΟΝΟ οι απόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ., αποκτούν 2 τίτλους σπουδών:

Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο με το γενικό λύκειο) και Πτυχίο ειδικότητας τεχνικού, με σκοπό την άμεση απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας.

 ΝΕΟ. Με τριετής φοίτηση πλέον και μειωμένο εσπερινό ωράριο (4,5 ώρες).

 Το όριο απουσιών των μαθητών μας σε σχέση με τα πρωινά Λύκεια είναι αυξημένο (130 απουσίες).

 ΝΕΟ. Στο σχολείο μας μπορούν να εγγραφούν, ανεξαρτήτως ηλικίας, ΟΛΟΙ οι ΕΝΗΛΙΚΕΣ και από τους ανήλικους, όσοι εργάζονται ή απασχολούνται στις αγροτικές, κτηνοτροφικές ή αλιευτικές εργασίες των γονέων τους και είναι απόφοιτοι: Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ , ΤΕΕ, ΕΠΛ, ΤΕΛ, η παλιών Κατωτέρων Τεχνικών Σχολών

 Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που επιθυμούν να αποκτήσουν Πτυχίο σε άλλη ειδικότητα Τομέα του οποίου έχουν ήδη Πτυχίο διαφορετικής ειδικότητας εγγράφονται στην Γ’ τάξη ΕΠΑΛ (τελευταία).

 Οι απόφοιτοι ΤΕΕ, ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ, ΕΠΛ, ΤΕΛ, ΤΕΣ που επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο σε ειδικότητα διαφορετικού Τομέα από αυτόν που έχουν ήδη Πτυχίο, εγγράφονται στην Β’ τάξη ΕΠΑΛ.

 Οι απόφοιτοι Γυμνασίου παρακολουθούν όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών και κατά την αποφοίτηση τους αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου αλλά και Πτυχίο της ειδικότητας που έχουν επιλέξει. Επίσης Απολυτήριο και Πτυχίο ειδικότητας μπορούν να αποκτήσουν και οι εγγραφόμενοι στην Β’ τάξη με Πτυχίο ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΣ, ΕΠΛ. (Αναλόγως τη περίπτωση)

 Οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και των ισοτίμων με αυτό τίτλων σπουδών που εγγράφονται στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. αποκτούν μόνο Πτυχίο Ειδικότητας και παρακολουθούν ΜΟΝΟ τα μαθήματα της ειδικότητας τους (σημαντικά λιγότερες ώρες).

 Για όσους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΤΕΦΑΑ, κ.α.

 ΝΕΟ. Μετά την λήψη Απολυτηρίου και Πτυχίου δίνεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο «μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας». Η επιπλέον φοίτηση δίνει Πτυχίο επιπέδου 5 και τον οδηγεί ευκολότερα στην λήψη άδειας άσκησης επαγγέλματος (μέσω διαδικασίας πιστοποίησης) και επομένως την άμεση έναρξη επαγγέλματος. Η φοίτηση στον μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας περιλαμβάνει εκπαίδευση σε χώρο εργασίας και σε Μάθημα Ειδικότητας αλλά και Προπαρασκευαστικά Μαθήματα Πιστοποίησης στη σχολική μονάδα.

 Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ εάν κατά την φοίτηση τους, οι μαθητές μας αποκτήσουν προϋπηρεσία τουλάχιστον τριακόσια (300) ημερομίσθια ή τριακόσιες (300) ημέρες ασφάλισης ως αυτοαπασχολούμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες στην ειδικότητα που αποφοιτούν δεν χρειάζεται επιπλέον φοίτηση τους στην τάξη μαθητείας και έτσι αποκτούν άμεσα μαζί με το Πτυχίο ειδικότητας και την άδεια άσκησης επαγγέλματος (μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης).

*Στο 9ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ υπάρχουν για το σχολικό έτος 2019-20 οι παρακάτω τομείς και ειδικότητες:

• Τομέας Μηχανολογίας

Ειδικότητες:

• Τεχνικός Οχημάτων

• Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

• Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων & Τεχνολογίας Πετρελαίου

& Φυσικού Αερίου

• Τομέας Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Ειδικότητες:

• Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών

• Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

• Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

Ειδικότητα:

• Συντήρηση Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης.