ΠΑΤΡΑ: Αναστάτωση στο νοσοκομείο Ρίου – Ιδιωτική εταιρεία φύλαξης τσέκαρε αν οι γιατροί εφημέρευαν!

Εφοδο ελέγχου από εξωνοσοκομειακό παράγοντα καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.
Το γεγονός έβγαλε στο φως η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ) καλώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου «να μην κρύβεται πίσω από υπαλληλίσκους ιδιωτικών εταιρειών».
Οπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία της ΕΙΝΑ, την περασμένη Δευτέρα στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «άγνωστος υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας έκανε έφοδο ζητώντας να κάνει έλεγχο στους γιατρούς του νοσοκομείου που εφημέρευαν, επικαλούμενος σχετική εντολή από τη διοίκηση του νοσοκομείου! Για του λόγου το αληθές έδωσε και σχετική κάρτα στην οποία αναγραφόταν το όνομα της εταιρείας: (….)».
Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών ζητάει από τη διοίκηση του νοσοκομείου «να μας ενημερώσει για το νομικό καθεστώς με βάση το οποίο ο κάθε τυχαίος μπορεί όποτε θέλει να παρακωλύει το έργο των γιατρών της εφημερίας εις βάρος της συνολικής λειτουργίας των Επειγόντων και του Νοσοκομείου» και προσθέτουν:
«Προειδοποιούμε τη διοίκηση να μην τολμήσει να ανοίξει το ζήτημα του καθεστώτος εφημέρευσης. Γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά της αυτή, όπως και το υπουργείο. Δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει αυτός που παραβιάζει κάθε νόμο και κανονισμό που αφορά στο ωράριο και την εφημέρευση. Καλούμε τη διοικήτρια και τον υποδιοικητή αντί να κρύβονται πίσω από υπαλληλίσκους ιδιωτικών εταιριών, να έρθουν οι ίδιοι. Οχι απλά να ελέγξουν. Να ακολουθήσουν σε όλο το ωράριο της εφημερίας έναν γιατρό του νοσοκομείου και μετά να μας πουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας αν δεν έχουν λιποθυμήσει».
Η ΕΙΝΑ καλεί τους γιατρούς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι στα γραφεία της διοίκησης. «Καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ να σοβαρευτούν. Αντί να σπαταλάνε τα λεφτά των φορολογούμενων για να θησαυρίζουν ιδιωτικές εταιρείες που πουλάνε αέρα κοπανιστό, να τα αξιοποιήσουν για να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε προσωπικό και αναλώσιμα. Τέτοιες γελοιότητες θυμίζουν άλλες εποχές».