Ο Τζώνη Καλημέρης αποχώρησε από το Open

Παρελθόν από τον τηλεοπτικό σταθμό Open αποτελεί από σήμερα και επισήμως ο Τζώνη Καλημέρης, σύμφωνα με μια λιτή ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού του Ιβάν Σαββίδη.

Η αποχώρηση Καλημέρη έγινε για «προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από έντονη φημολογία όλη την ημέρα.

Το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν κάτι που συζητιόταν εδώ και ημέρες στη δημοσιογραφική πιάτσα καθώς από την πλευρά της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού υπήρχαν και υπάρχουν σοβαρά παράπονα για τις επιδόσεις των προγραμμάτων και για την πορεία του σχεδιασμού της επόμενης χρονιάς.

Από την πλευρά του ο κ. Καλημέρης αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για την μερική αποτυχία δεδομένου ότι δεν σχεδίασε εκείνος το πρόγραμμα του Open κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η άφιξή του στο κανάλι το φθινόπωρο έγινε αφού είχε ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της σεζόν.

Μάλιστα ο κ. Καλημέρης ήταν αυτός που προχώρησε σε μια σειρά από κινήσεις προκειμένου να συμμαζευτεί η ζημιά που είχε προκληθεί στον σταθμό από την αρνητική απόδοση κάποιων εκπομπών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν δική του απόφαση να μην προβληθεί το X-Factor φέτος, να ματαιωθεί το Labada αλλά και να περικοπεί σημαντικά το προτζεκτ Runway.

Παρά τις συνεχείς επαφές και συζητήσεις τελικά οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν με αποτέλεσμα να επιλέξουν αμφότεροι να χαράξουν χωριστούς δρόμους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση για τον Τζώνη Καλημέρη:

«Ανακοινώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του OPEN κ. Τζώνης Καλημέρης αποχωρεί από τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. 
Το OPEN ευχαριστεί θερμά τον κ. Καλημέρη για τη συνεργασία και τη συνολική του συνεισφορά».