Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Σπαρτινός, παραβρέθηκε και χαιρέτησε στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Κατά τον χαιρετισμό του, θύμισε τους κοινούς αγώνες που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κλάδο καταφέρνοντας να αποτραπούν τα σχέδια της τότε συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που στόχευαν στην ισοπέδωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών.

Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα στήριξης που πήρε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με στόχο της προστασία του κλάδου και εστίασε ειδικότερα στην κατάργηση του ανοίγματος των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο όπως επίσης και στη θεσμοθέτηση των 100 δόσεων παλιότερα και των 120 δόσεων τώρα, που δίνουν λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εγκλωβισμένων επιχειρηματιών που λόγω παλαιών οφειλών δεν μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν. Τόνισε δε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποκαθιστά μια αναγκαία ισορροπία μετά τα μνημόνια και δεν δημιουργεί ένα διαστρεβλωτικό ήθος πληρωμών, που υπονομεύει την οικονομία, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Βρούτσης της ΝΔ εκπροσωπώντας προφανώς τις εγχώριες συντηρητικές δυνάμεις.

Τέλος, πρότεινε στα μέλη της συνομοσπονδίας να συγκρίνουν τα προγράμματα με σοβαρότητα και χωρίς προκαταλήψεις και να πάρουν αποφάσεις που θα προωθούν το συμφέρον τους αλλά και την πορεία της Ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας συνολικότερα στα πλαίσια μια βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.