Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ: Ετοιμοι για μάχη ήταν Σακκάς και Δημητράκης

Aποφασισμένοι για όλα πήγαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης οι Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης: Και οι δύο ήταν ένοπλοι και τα πιστόλια τους βρέθηκαν με σφαίρες στη θαλάμη.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, δεν είχαν αντιληφθεί ότι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική καθώς και οι δύο είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την συγκεκριμένη υπηρεσία με αποτέλεσμα να αιφνιδιασθούν και να συλληφθούν αμέσως μετά τη ληστεία στη χρηματαποστολή στο νοσοκομείο. Τα πιστόλια βρέθηκαν πάνω τους, ενώ κατασχέθηκαν και οι δύο κασετίνες με τα χρήματα που άρπαξαν από τη χρηματαποστολή.

13062019daeebaxepa004s

Μετά τη σύλληψη των δύο, αλλά και μιας 39χρονης γυναίκας που αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για συνέργεια στη ληστεία, η αστυνομία προχώρησε σε έρευνες σε σπίτια προσώπων που συνδέονται με τους κατηγορούμενους. Μεταξύ των ευρημάτων ξεχωρίζουν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά και ένα μπουφάν με την ένδειξη Police.

13062019daeebaxepa003s

Στην Αντιτρομοκρατική και στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ μεταφέρονται ωστόσο τέσσερα laptop, μεγάλος αριθμός τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM, όπως επίσης και πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB , κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι). Όλα αυτά τα αντικείμενα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να οδηγήσουν πιο πέρα την έρευνα για τη δράση των δύο συλληφθέντων. Μεγάλα ερωτήματα παραμένουν πως γνώριζαν οι Σακκάς και Δημητράκης ότι τη συγκεκριμένη μέρα, χθες, στο νοσοκομείο θα μεταφερόταν μεγάλο χρηματικό ποσό και αν τα χρήματα θα πήγαιναν στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», στη χρηματοδότηση, δηλαδή, τρομοκρατικής ενέργειας ή αν θα κατέληγαν απλά και μόνο στο «βιοπορισμό» των δύο ληστών και των πιθανών συνεργών- υποστηρικτών τους ή και πληροφοριοδοτών τους.

Οι Σακκάς και Δημητράκης οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, που τους άσκησε δίωξη για ληστεία από κοινούμε την επιβαρυντική διάταξη ότι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική αυτή πράξη. Με βάση τη δικογραφία, η γυναίκα φέρεται ότι κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δυο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς δράστες της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Επιπλέον, οι Σακκάς και Δημητράκης, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις.

Μέχρι να απολογηθούν την Τρίτη, παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

13062019daeebaxepa002