Επικεφαλής του ομίλου του beach handball γυναικών η Ελλάδα

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια εθνική ομάδα beach handball γυναικών της Ελλάδας, τέθηκε επικεφαλής του ομίλου του τουρνουά των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. Η Ελλάδα είναι επικεφαλής ως παγκόσμια πρωταθλήτρια της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με την οποία έγινε η κατάρτιση του ομίλου των επτά ομάδων, που συμμετέχουν στο beach handball γυναικών των Μεσογειακών Αγώνων.

Την κατάταξη (seeding) των γυναικείων ομάδων που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά του beach handball των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, ανακοίνωσε ο Τεχνικός Επιτετραμμένος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως (IHF) Τζιαμπιέρο Μάσι. Το αγωνιστικό πρόγραμμα του τουρνουά των Μεσογειακών Αγώνων, θα καθορισθεί βάσει αυτής της κατάταξης. Κάθε μία από τις επτά ομάδες του τουρνουά θα αγωνισθεί με όλες τις υπόλοιπες και οι τέσσερις πρώτες της βαθμολογίας θα προκριθούν σε Final Four, όπου θα αγωνισθούν για τις θέσεις 1-4.

Οι επτά ομάδες του ομίλου του τουρνουά beach handball γυναικών των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα 25-31 Αυγούστου, είναι σύμφωνα με την κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως οι: Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Τυνησία, Κύπρος, Αλγερία και Συρία.