ΑΧΑΪΑ: Εκλογές, σήμερα, στο Σωματείο Εργαζομένων στην Υγεία & Πρόνοια

?????????????

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Υγεία – Πρόνοια σας καλεί να πάρετε μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο μας την Τρίτη 11 Ιούνη που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία ως μέσω πίεσης στους εργοδότες/μεγαλοκλινικάρχες ενόψει της επικείμενης υπογραφής καινούργιας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή όπου oι υπολογισμένες συνολικές απώλειες των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία φτάνουν στο 40% (υπολογισμός από τον ΟΜΕΔ), η κερδοφορία των ομίλων στο χώρο της υγείας εκτοξεύεται. Εμείς αντίθετα, βγαίνουμε στον αγώνα που είναι κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, την πολιτική που οδηγεί στον αφανισμό μας και παλεύουμε για Μόνιμη – Σταθερή Δουλειά (5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο) με:
• Αύξηση 15% στους Βασικούς Μισθούς μας.
• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα μίας ενιαίας ΣΣΕ στον κλάδο – να καταργηθούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις της Σύμβασης του 2012.
• Επαναφορά ειδικών αδειών όπου καταργήθηκαν και στα αντίστοιχα τμήματα που νομοθετήθηκε για τα ΝΠΙΔ & ΝΠΔΔ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
• Επαναφορά των μειωμένων ωραρίων όπου καταργήθηκαν.
• Επαναφορά τριετιών.
• Κανένας μισθολογικός διαχωρισμός ανάμεσα σε νέους και παλιούς εργαζόμενους – κανένας κάτω από τα 751 ευρώ καθαρά.
Στόχος μας να είναι η συσπείρωση γύρω από το κλαδικό Σωματείο γιατί οι σύγχρονες ανάγκες μας για αξιοπρεπείς μισθούς, για σταθερή δουλειά, για ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας πρέπει να μπουν στο προσκήνιο.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

ΟΣΟ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΤΟΣΟ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Πάρε ενεργά μέρος για να γίνει πιο ισχυρό το σωματείο. Είναι καθήκον και υποχρέωση για τα δικαιώματα τα δικά σου και της οικογένειας σου. Το Κλαδικό Σωματείο μπορεί να γίνει πόλος συσπείρωσης όλων των εργαζομένων της Ιδιωτικής Υγείας και Πρόνοιας. Για να υπερασπιστούμε από καλύτερες θέσεις τα δικαιώματα μας, για να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Όλοι στις εκλογές του Κλαδικού Σωματείου
και αυτή την Πέμπτη από τις 11πμ έως τις 6μμ
στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
(Κολοκοτρώνη 20 – ισόγειο)
και στους χώρους δουλειάς του κλάδου