Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 30 μετανάστες αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο

Τουλάχιστον 30 Βενεζουελάνοι μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλοίου στο οποίο επέβαιναν με προορισμό το Κουρασάο, ένα ολλανδικό νησί που βρίσκεται βόρεια της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε χθες Τρίτη βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Το πλοίο αναχώρησε την Παρασκευή από το Αγκουίντε, ένα χωριό στην πολιτεία Φαλκόν στη βορειοδυτική Βενεζουέλα, εξήγησε ο βουλευτής Λουίς Στεφανέλι, βασιζόμενος στις μαρτυρίες των οικογενειών των επιβαινόντων.

Ο αριθμός των επιβαινόντων εκτιμάται σε 30 με 35, πρόσθεσε. «Κανείς εξ αυτών δεν έχει έρθει σε επαφή με την οικογένειά του, κάτι που μας κάνει να φοβόμαστε για το χειρότερο» επεσήμανε.

Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη το ναυάγιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοφυλακής του Κουρασάο, που αναπαράχθηκε στον τοπικό Τύπο, το πτώμα ενός άνδρα που φορούσε σωσίβιο βρέθηκε σε παραλία του νησιού. Όμως δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί αν αυτός βρισκόταν πάνω στο πλοίο που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα.

Πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο μεταναστών από τη Βενεζουέλα από τον Απρίλιο, γεγονός που ανεβάζει σε 80 τον αριθμό των αγνοούμενων. Στα δύο προηγούμενα ναυάγια οι μετανάστες προσπαθούσαν να φτάσουν στο Τρινιντάντ-Τομπάγκο, βορειοανατολικά της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τον Στεφανέλι, ο οποίος επικαλείται τις οικογένειες των θυμάτων, οι μετανάστες είχαν πληρώσει 400 δολάρια ο καθένας για να φτάσουν στο Κουρασάο.

Ο ΟΗΕ εκτιμά σε 3,3 εκατομμύρια τους Βενεζουελάνους που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους από το 2015 για να γλιτώσουν από την οικονομική κρίση που την πλήττει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ