(Φωτο)-Η τραγωδία των πέντε παιδιών που τα σκότωσε ο ίδιος τους ο πατέρας!

Ένοχος για τη δολοφονία των πέντε παιδιών του, ηλικίας από ενός έως οκτώ ετών, τον Αύγουστο του 2014, κρίθηκε ο 37χρονος Αμερικανός Tim Jones Jr.

Η πρώην σύζυγός του και μητέρα των παιδιών ζήτησε από το δικαστήριο να μην του επιβάλλει την εσχάτη των ποινών.

Η Amber Kyzer δήλωσε σε δικαστήριο της Νότιας Καρολίνας πως ο άνδρας «δεν έδειξε κανένα έλεος στα παιδιά μου, αλλά εκείνα τον αγαπούσαν», ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία που θα καταλήξει στην επιβολή της ποινής είτε εκτέλεσης είτε ισοβίων.

«Ακούω τι πέρασαν τα παιδιά μου, τι υπέφεραν» είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το BBC. «Ως μητέρα, αν μπορούσα να του γδάρω το πρόσωπο θα το έκανα. Αυτό λέει η μητέρα μέσα μου».

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, πάντα ήταν αντίθετη με την ποινή σε θάνατο και παρότι κατά καιρούς είχε ευχηθεί το σύστημα «να ψήσει» τον άνδρα της, τελικά δεν θα ήθελε να τον δει να καταδικάζεται σε θάνατο.

«Δεν έδειξε κανένα έλεος στα παιδιά μου, αλλά εκείνα τον αγαπούσαν και αν μιλάω για λογαριασμό τους και όχι εκ μέρους μου, αυτό έχω να πω». Συμπλήρωσε πάντως πως ασφαλώς θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβει το δικαστήριο.

Το ζευγάρι, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, παντρεύτηκε έξι εβδομάδες μετά τη γνωριμία του, το 2004, σε ένα λούνα παρκ στο Σικάγο.

Ωστόσο ο γάμος τους, όπως είχε καταθέσει η γυναίκα τον Μάιο, δεν πήγαινε τόσο καλά, γιατί ο 37χρονος είχε γίνει πολύ αυστηρός, απαιτώντας οι γυναίκες «να φαίνονται μόνο και να μην ακούγονται».

Όταν χώρισαν, εννέα χρόνια μετά, η Amber του έδωσε την επιμέλεια των παιδιών, επειδή εκείνος είχε καλή δουλειά με καλές αποδοχές και αυτοκίνητο. Εκείνη έβλεπε τα παιδιά κάθε Σάββατο.

Την ημέρα των δολοφονιών, ο πατέρας εξοργίστηκε όταν βρήκε τον 6χρονο Nahtahn να παίζει με μία πρίζα, στο σπίτι τους. Τον σκότωσε και στη συνέχεια αποφάσισε να στραγγαλίσει και τα άλλα τέσσερα παιδιά, ηλικίας ενός, δύο, επτά και οκτώ ετών.

Στη συνέχεια τύλιξε τα νεκρά τους σώματα σε σακούλες, τα φόρτωσε στο αυτοκίνητό του και οδηγούσε με αυτά επί εννέα μέρες πριν τελικά τα αφήσει σε αγροτική περιοχή της Αλαμπάμα.

Συνελήφθη σε έλεγχο στο Μισισίπι και δήλωσε αθώος επικαλούμενος πως έχει λόγω παράνοιας το ακαταλόγιστο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο 37χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια, από την οποία έπασχε και η μητέρα του. Όπως είπαν, έχασε τον έλεγχο όταν η γυναίκα του τον άφησε για έναν νεαρό γείτονά τους.