Εθνική Ελλάδας: Συνεδριάζει η ΕΠΟ – Αναμένονται αποφάσεις για τον Άγγελο Αναστασιάδη

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην Εθνική Ελλάδας μετά την ήττα-ντροπή από την Αρμενία με 2-3 το βράδυ της Τρίτης, τα τεράστια λάθη του Άγγελου Αναστασιάδη και τις έντονες αντιδράσεις διεθνών – με προεξάρχοντα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο – που έθεσαν «βέτο» για την συνέχιση της παρουσίας του Έλληνα τεχνικού στον «γαλάζιο» πάγκο.

Σύμφωνα με το sport-fm.gr στα γραφεία της ΕΠΟ άρχισαν να συγκεντρώνονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας προκειμένου να λάβουν μέρος σε συνεδρίαση παρουσία του προέδρου, Βαγγέλη Γραμμένου.

Κύριο ζήτημα στην ατζέντα αναμένεται να είναι η τύχη του Άγγελου Αναστασιάδη, ειδικά με την απόσυρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από αρκετούς Έλληνες διεθνείς που βλέπουν ότι εκτίθενται από τους χειρισμούς του προπονητή της Εθνικής.

Την τελική απόφαση, ωστόσο, για το ζήτημα αυτό αναμένεται να την λάβει ο Βαγγέλης Γραμμένος ο οποίος αντίστοιχα θα ενημερώσει και τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Οι δηλώσεις Παπασταθόπουλου

Το φορτισμένο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδας αποτύπωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.

Ο αρχηγός μιλώντας στον ΟΤΕ TV τόνισε ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές τότε η «γαλανόλευκη» δεν αξίζει να περάσει στο EURO. «Δεν αξίζουμε αυτή την πρόκριση. Σαν ομάδα., Οπως παρουσιάστηκε η εικόνα μας είναι τραγική και σε ότι αφορά την ευθύνη των παικτών, την αναλαμβάνω εγώ. Κάναμε λάθη που δεν έχουν εξήγηση. Θα μπορούσαμε να φάμε ακόμη 2 γκολ. Η Αρμενία ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς. Η ποδοσφαιρική ευθύνη είναι δική μου. Αν θέλει κάποιος, ας κρίνει εμένα», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το ματς με τη Φιλανδία δεν είναι τελικός. Εχουμε χρόνο να κριθούμε όλοι. Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. Αν θέλουμε ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο, θα πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις. Δεν είναι εικόνα αυτή που έχουμε Αν ο Παπασταθόπουλος είναι το πρόβλημα, ας μείνει εκτός Εθνικής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια στάθηκε στην εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα ματς με Ιταλία και Αρμενία, όπου διαφώνησε κάθετα με τον Αγγελο Αναστασιάδη και μάλιστα άφησε αιχμές. «Η εικόνα μας και στα δύο ματς, δεν αξίζει κάποιος να έρθει να μας δει. Δεν… Δεν… Φταίμε όλοι. Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. Για το καλό όλων. Εάν κρίνουν αυτοί που έχουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι ο Παπασταθόπουλος δεν πρέπει να είναι στην Εθνική, θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα πάω σπίτι μου».

Παράλληλα έδειξε απαισιόδοξος για τη συνέχεια. «Δεν πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα μας. Δεν αξίζουμε να περάσουμε. Ισως θα πρέπει να αλλάξει και το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αν κρίνουν ότι και ο Σωκράτης δεν πρέπει να είναι στην Εθνική και είναι το πρόβλημα, θα πρέπει να απομακρυνθεί. Η ευθύνη είναι αυτών που έχουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν κρίνουνπ ως οι μεγαλύτεροι παίκτες πρέπει να πάμε σπίτια μας, θα πάμε σπίτια μας. Θα δεχθώ κριτική και ορισμένοι θα αφήσουν αιχμές. Δεν έχω ποτέ κοροϊδέψει κανέναν. Θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».

Αναστασιάδης: Ο Σωκράτης έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Άγγελος Αναστασιάδης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν τα είπε αυτά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, δεν έχει θέση στην Εθνική. Εγώ πιστεύω ότι θα προκριθούμε».

«Εάν ο κ. Παπασταθόπουλος δεν το πιστεύει δεν μπορεί να είναι εδώ. Όποιος έχει αυτήν την άποψη δεν μπορεί να είναι εδώ. Τι θα πει τα παρατάμε; Εγώ δεν έμαθα να τα παρατάω. Εμένα όμως δεν μου είπε κάτι ο Παπασταθόπουλος. Γιατί δεν το είπε στα αποδυτήρια; Το ανακοίνωσε που; Στις εφημερίδες; Να μας το έλεγε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει. Αυτομάτως βγάζει τον εαυτό του απ’ έξω από την Εθνική. Να γλιτώσουμε τα άλλα παιδιά. Ρωτήστε λοιπόν τον Φορτούνη, τον Σιόβα και τον Σάμαρη για το εάν κάποιος από αυτούς δεν το πιστεύει. Αυτή είναι η απάντηση που σας δίνω εγώ» είπε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη τύπου.