Χειροπέδες στο ζευγάρι που είχε ρημάξει την Κέρκυρα

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της ασφάλειας Κέρκυρας σε ένα ζευγάρι Ελλήνων 28 και 38 ετών αντίστοιχα για απόπειρα ληστείας και κλοπές.

Οι δύο τους εντοπίστηκαν την Τρίτη το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας, στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής κινητοποίησης, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρησαν να διαρρήξουν μίνι μάρκετ στη βόρεια Κέρκυρα. Έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τότε ο 38χρονος χτύπησε και τραυμάτισε στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο τον 39χρονο καταστηματάρχη.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της δράσης των δύο ημεδαπών, διαπιστώθηκε ότι διαδοχικά τις πρώτες πρωινές ώρες της (10.06.2019), παραβίασαν πρατήριο υγρών καυσίμων από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (175) ευρώ και επιχείρησαν να διαρρήξουν ακόμη ένα κατάστημα (μίνι μάρκετ) στην Βόρεια Κέρκυρα.

Επιπλέον, η δράση τους εντοπίζεται σε δύο ακόμη υποθέσεις κλοπών στην πόλη της Κέρκυρας και συγκεκριμένα :
• στην παραβίαση περίπτερου τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (07-06-2019), από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και προϊόντα αξίας (150) ευρώ
• στην αφαίρεση, το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της Πέμπτης (06-06-2019) έως το πρωί της Παρασκευής (07-06-2019), ενός ι.χ.ε αυτοκινήτου αξίας (10.000) ευρώ, με το οποίο κινούνταν κατά την διάπραξη των κλοπών
Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το ι.χ.ε αυτοκίνητο, το οποίο επιστράφηκε στην ιδιοκτήτριά του καθώς και μέρος των χρημάτων και των προϊόντων που είχαν αφαιρέσει.