ΗΠΑ: Ελικόπτερο συνετρίβη στο Μανχάταν

Στοιχεία για το κατά το πόσο ευθύνεται ο ίδιος ο πιλότος, για την πτώση του ελικοπτέρου σε κτίριο στο Μανχάταν, που του κόστισε τη ζωή, κάνουν οι Αρχές στη Νέα Υόρκη.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το ελικόπτερο το οποίο πιλοτάριζε, έπεσε πάνω σε ουρανοξύστη στο Μανχάταν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Αρχικά ειπώθηκε πως η ομίχλη ήταν η αιτία της σύγκρουσης, όμως γίνεται έρευνα για το αν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας ο πιλότος.

Ο Δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, είπε ότι ο πιλότος θα έπρεπε να έχει άδεια από τους ελεγκτές για να πετάξει πάνω από την πόλη, κοντά στο αεροδρόμιο Λα Γκάρντια. Το θύμα, φέρεται να πήρε το ελικοπτερο από την 34η οδό για να πάει στο Νιου Τζέρσεϊ όπου και κατοικούσε, αλλά έπεσε σε κτίριο 54 ορόφων.

Για τυχόν λάθη του πιλότου ερευνούν οι Αρχές
Με την σύγκρουση ξέσπασε πυρκαγιά, όπου ο πιλότος έχασε την ζωή του, αλλά κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε. Ακόμη και οι Αρχές πάντως εμφανίστηκαν διστακτικές για το αν πραγματικά η ομίχλη ήταν η αιτία της σύγκρουσης, καθώς ακόμη ερευνούν το κάθε ενδεχόμενο. Παρ’ όλα αυτά, όσοι γνώριζαν τον πιλότο έλεγαν πως είναι έμπειρος πιλότος και ερευνάται και η περίπτωση να υπήρχε μηχανική βλάβη. Απέκλεισαν πάντως κάθε ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Ερευνούν αν επικοινώνησε με το Λα Γκάρντια
Προς το παρόν γίνεται έρευνα για το αν ο πιλότος είχε επικοινωνήσει με το αεροδρόμιο Λα Γκάρντια πριν απογειωθεί. Η FAA, ανέφερε πως δεν χειρίστηκαν την συγκεκριμένη πτήση οι ελεγκτές…

Σύμφωνα με την νομοθεσία, τα ελικόπτερα από την Νέα Υόρκη, οφείλουν να ενημερώσουν το αεροδρόμιο και να πάρουν άδεια απογείωσης. Ωστόσο δεν είναι τόσο αυστηροί στον νόμο αυτό και κάνουν τα στραβά μάτια. Επίσης έχουν υποχρέωση να πετούν κάτω από τα 1,110 πόδια (335 μέτρα), αλλιώς αν πάνε ψηλότερα, θα πρέπει να πάρουν άδεια από το αεροδρόμιο, που θα τους καθοδηγεί. Αυτό είναι ένα άλλο στοιχείο που ερευνάται.