Σοκάρει η κυνική ομολογία για την δολοφονία της 80χρονης

«Ήταν ζόρικη η γιαγιά. Δεν καθόταν ήσυχη. Την χτυπούσαμε για να μας πει που είχε τα χρήματα. Δεν μίλαγε όμως. Φορούσαμε γάντια και είχαμε μαζί μας ταινίες για να την δέσουμε γιατί ξέραμε ότι θα αντιδρούσε. Όταν φύγαμε ξέραμε ότι θα πέθαινε. Λέγαμε μεταξύ μας, ‘την σκοτώσαμε την κ….γρια. Πήραμε λίγα κοσμήματα. Αμέσως πήγαμε και περιμέναμε έξω από ένα αργυροχρυσοχοείο στον Πειραιά. Πουλήσαμε δύο δακτυλίδια της και πήραμε 39 ευρώ»…

Τόσο κυνικά η 39χρονη από τη Βουλγαρία, συνεργός του 44χρονου Έλληνα δολοφόνου, περιέγραψε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με ποιο τρόπο έφθασαν στο σημείο να ξυλοκοπήσουν μέχρι θανάτου την άτυχη 80χρονη, μέσα στο διαμέρισμά της στην οδό Θεσσαλονίκης στα Καμίνια, τα ξημερώματα της 21ης Νοεμβρίου 2018. «Βαριές κακώσεις θώρακος» είχε διαπιστώσει ως αιτία θανάτου ο ιατροδικαστής, καθώς ο δράστης πατούσε και κλωτσούσε βάναυσα στο στέρνο την ηλικιωμένη, με αποτέλεσμα την εσωτερική αιμορραγία.

Οι δράστες βασάνιζαν την άτυχη γυναίκα για τουλάχιστον δύο ώρες, από τις 04:00 έως τις 06:00 το πρωί. Εκείνη βαριά τραυματισμένη, μία ώρα αργότερα αφού λύθηκε από τα δεσμά της είχε επικοινωνήσει με συγγενικό της πρόσωπο, μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας, όπου εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Ο 44χρονος ο οποίος φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό και θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του, έχει εξαιρετικά βίαιο ποινικό παρελθόν καθώς είναι σεσημασμένος για βιασμό, εμπρησμό, ληστεία, κλοπές, σωματικές βλάβες και ναρκωτικά.

Πληροφορίες για την ηλικιωμένη είχε δώσει ένας 40χρονος γείτονάς της, σεσημασμένος για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, με «κριτήριο στοχοποίησης» το γεγονός ότι έμενε σε… καινούργιο διαμέρισμα, ενώ κυκλοφορούσε «ρακένδυτη», στοιχείο που τον είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι είχε λεφτά και τα έκρυβε.

Περιέγραψε στους δράστες τις κινήσεις και τα ωράρια της ηλικιωμένης. Το ζευγάρι είχε ανέβει στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου από διπλανό ακατοίκητο οίκημα και είχε χτυπήσει την μπαλκονόπορτα με την ανυποψίαστη ηλικιωμένη, δυστυχώς να τους ανοίγει.

Οι δράστες είχαν μαζί τους «ειδικό ιμάντα φίμωσης», τον οποίο φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει να τον χρησιμοποιήσουν για να φιμώσουν και να δέσουν την άτυχη γυναίκα.