Ως εδώ λοιπόν και μη παρέκει με τις παρανομίες Σερεμέτη

Παρ ότι ο οργανισμός του Νοσοκομείου είναι σε εκκρεμότητα, όπου τα λάθη και οι παραλήψεις τον καθιστούν ανεφάρμοστο, όπως αποδέχεται και η 6η Υ.Πε με σχετική επιστολή της προς το αρμόδιο υπουργείο, (την τροποποιητική διάταξη που σας επισυνάπτουμε), ο Διοικητής του Νοσοκομείου δυστυχώς εν μέσω εκλογών προχωρά στην εφαρμογή του.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της παράτυπης εφαρμογής, αντί της διόρθωσης του ιδίως για τις παραλείψεις τμημάτων και υπηρεσιών που έχει και που θα έπρεπε να ήταν πρώτη του προτεραιότητα, προχώρησε στην επανατοποθέτηση των θέσεων ευθύνης, χωρίς δυστυχώς να λαμβάνει υπ όψιν του, ούτε την σχετική κείμενη νομοθεσία, το άρθρο 18 του Ν. 4492/17, ούτε καν τις σχετικές έγγραφες οδηγίες της 6ης Υ.Πε που σας επισυνάπτουμε, προχώρησε δυστυχώς σε υπηρεσιακές μεταβολές προσωπικού εν μέσω εκλογών.
Με τις παράνομες αποφάσεις του ο Διοικητής, καταπατώντας αυτήν την φορά τις διατάξεις του Νόμου Γεροβασίλη, καρατομεί προϊσταμένους και υποβιβάζει Διευθυντές και τομεάρχες, από την Διοικητική και Νοσηλευτική υπηρεσία, με ελλιπείς και λάθος αποφάσεις, που τις ανάρτησε στην διαύγεια βιαστικά και με λάθος ακόμη και στην ημερομηνία έκδοσής τους, λάθος που σαφώς τις καθιστά και μη εφαρμόσιμες.
Συγκεκριμένα με αυτές τις παράνομες και βεβιασμένες αποφάσεις του:

α) Υποβιβάζει την Διοικητική Διευθύντρια, η οποία δεν ανήκει στην δύναμη του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και δεν έχει πάνω της καμία δικαιοδοσία, χωρίς καν να την ενημερώσει, προκειμένου να μην κάνει προϊσταμένη συγκεκριμένη υπάλληλο που δεν την εκτιμά και από την άλλη αποφεύγει ακόμη έναν σκόπελο με μία άλλη Προϊσταμένη που την μετακινεί λίγες ημέρες στην 6η Υ.Πε.
Β). Καρατομεί την αρχαιότερη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής, χάριν συγκεκριμένης Προσωπικής του επιλογής καθώς επίσης και την αρχαιότερη στη θέση της τομεάρχου.
γ) Καρατομεί αρχαιότερες Προϊστάμενες χάριν συγκεκριμένης πρόσφατης επιλογής, που είναι προϊόν ¨μεθοδεύσεων¨ με την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας που αξίζει γι΄ αυτήν να επισημάνουμε ότι ουδέποτε λειτούργησε ως Διευθύντρια αλλά ως τοποτηρητής του ΣΥΡΙΖΑ και καθοδηγητής του Διοικητή με πάρα πολλές εχθρικές αποφάσεις ενάβτια στους Εργαζόμενους πρωτίστως.
Απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις, τις προσωπικές παράνομες αποφάσεις του Διοικητή, που καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφού εξαντλήσαμε κάθε όριο διαλόγου, όπου ο Διοικητής παρέμεινε ανυποχώρητος, οδηγηθήκαμε εξαιτίας της στάσης του και της πρακτικής του, στον μονόδρομο των κινητοποιήσεων, τις οποίες σαφώς και θα συνεχίσουμε μέχρις ότου ο Διοικητής κατεβάσει την απόφαση του από την διαύγεια, μέχρις ότου μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα εκδώσει τις σχετικές ημερήσιες αποφάσεις, αυτές που επί της ουσίας και επισήμως μεταβάλλουν την εργασιακή σχέση των Συναδέλφων μας, ενέργεια και πράξη που σαφώς πλέον απαγορεύεται μετά την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών.
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αυτές οι καρατομήσεις, είναι συνέχεια άλλων, αυτών του Σεπτέμβρη του 2016, που είχε κάνει και πάλι ο ίδιος ο Σερεμέτης καταπατώντας και τότε τις σχετικές διατάξεις Βερναδάκη και για τις οποίες οι θιγόμενοι έχουν προσφύγει στα πολυδάπανα και χρονοβόρα Δικαστήρια για να δικαιωθούν. Σε κάποια απ’ αυτά δικαιώθηκαν σε άλλα έχουμε αναβολές με υπαιτιότητα του Διοικητή Σερεμέτη, που εσκεμμένα δεν έστελνε στα Δικαστήρια τα σχετικά έγγραφα που του ζητούσαν, φοβούμενος προφανώς την ετυμηγορία τους.
Απέναντι σ’ αυτήν την εξέλιξη, την επαναλαμβανόμενη παρανομία του Διοικητή και ιδιαιτέρως την απαράδεκτη εμμονή του και ιδιαιτέρως τις απειλές του, σαφώς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Γι αυτό τον λόγο ζητάμε την παρέμβαση της 6ης Υ.Πε, για την επαναφορά της νομιμότητας και κατ΄ επέκταση την ομαλοποίηση της κατάστασης.
Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι οι κινητοποιήσεις μας, χωρίς καμιά αμφιβολία δημιούργησαν και δημιουργούν πολλά λειτουργικά προβλήματα πέρα από τα μεθοδευμένα. Προβλήματα που σαφώς και ξεπεράσαμε με τις παρεμβάσεις μας, γιατί δεν ήταν αυτοσκοπός μας η δυσλειτουργία του Νοσοκομείου και η ταλαιπωρία των ασθενών, αλλά η αποτροπή των παράνομων αποφάσεων του Διοικητή. Αξίζει ωστόσο να επισημάνουμε ότι υπήρξαν ζητήματα, όπως η περίπτωση με την νεφρολογική μονάδα, προβλήματα που ¨ξαφνικά¨ προέκυψαν με παραγγελίες υλικών, παραγγελίες που παρά την κινητοποίησή μας, για το καλό των Ασθενών επιτρέψαμε να δρομολογηθούν και οι οποίες αν και ετοιμάστηκαν από τους Συναδέλφους μας δυστυχώς αρνήθηκε να υπογράψει ο Διοικητής, ενέργεια για την οποία προτιθέμεθα αύριο το πρωί να παρέμβουμε στις εισαγγελικές αρχές.
Επίσης χαρακτηριστική ήταν και η περίπτωση με το ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ, οι ψευδείς δικαιολογίες του Διοικητή για τις οποίες απαντήσαμε με ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ, όπως και για τις κινήσεις της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής που ευθυγραμμισμένη με τον Διοικητή προσπάθησε να δημιουργήσεις ΨΕΥΔΕΙΣ και ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ζήτημα που σαφώς θα επανεξεταστεί στη συνέχεια και μάλιστα πάρα πολύ σοβαρά.
Απέναντι λοιπόν σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα και με αφορμή τις απειλές του για δήθεν παράνομες κινητοποιήσεις, που εντοπίζει μόνον αυτός που δεν έχει αφήσει όρθια καμία διάταξη, απαντάμε με την συνέχιση του αγώνα μας.

Ως εδώ λοιπόν και μη παρέκει με τις παρανομίες Σερεμέτη
με την πρακτική του και την εμμονή του

Κώστας Πετρόπουλος