Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο λαός επέβαλε στον κ. Τσίπρα να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής

«Ο κ. Τσίπρας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, την οποία δεν σχεδίαζε, αλλά του την επιβάλατε με το αποτέλεσμα των εκλογών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κω ζητώντας από τους πολίτες να του δώσουν μια ευκαιρία να κάνει πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε.

«Μετά τα ψέματα, τους φόρους, την εξαπάτηση την οποία βιώσαμε, δεν θα ήθελα να ξαναβιώσετε την εμπειρία ενός πρωθυπουργού, ο οποίος θα έρθει στην εξουσία λέγοντάς σας πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν. Γι’ αυτό και δεσμεύομαι ότι αυτά τα οποία σας λέμε θα γίνουν πράξη την επόμενη μέρα», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, έστειλε σαφές μήνυμα ότι θα άρει τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν σε μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας σε τουριστικούς φορείς της Κω, που ήταν ο τελευταίος προορισμός της διήμερης περιοδείας του στα Δωδεκάνησα, είπε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη από την οποία θα ωφελούνται όλοι. «Πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα. Πρέπει από αυτό το μέρισμα ευημερίας να ωφεληθούν όλοι οι Έλληνες. Θα το πετύχουμε μειώνοντας τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, για κάθε επιχειρηματία είτε είναι μικρός είτε είναι μεγάλος. Θα το πετύχουμε σαρώνοντας τα εμπόδια που ταλαιπωρούν σήμερα τον κάθε επιχειρηματία, ο οποίος θέλει να επιχειρήσει στον τόπο του, για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες και πάλι να δημιουργήσουν πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας. Να φέρουμε πίσω τα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό, τα παιδιά που θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα, να μπορέσουν να γυρίσουν στον τόπο τους να επιχειρήσουν, να φτιάξουν εδώ τις ζωές τους». Δεν παρέλειψε, όμως, να επισημάνει ότι η μείωση των φόρων και των εμποδίων για τις επιχειρήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων: «Θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Διότι, δεν υπάρχει καλή επιχείρηση η οποία δεν φροντίζει τους εργαζόμενούς της. Καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς και έχει τους εργαζόμενους ικανοποιημένους» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό τονίζοντας πως έχει μιλήσει επανειλημμένως για την ανάγκη να επιταχύνουμε τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου. «Δεν γίνεται να έρχονται από απέναντι στην Κω, στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, να κάνουν μια αίτηση ασύλου και αυτή να μην οριστικοποιείται ποτέ. Θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία. Όποιος δικαιούται άσυλο θα προστατεύεται, όποιος δεν δικαιούται θα επιστρέφει στην Τουρκία» είπε.

Στην περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τα μορφώματα της άκρας δεξιάς δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα των πολιτών. «Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η πατριωτική δύναμη, η οποία θα εγγυηθεί, όχι μόνο την εθνική ακεραιότητα, αλλά την προκοπή όλων των Ελλήνων». Και πρόσθεσε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, ώστε να πείσει τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί σήμερα «να οδηγήσει τον τόπο με ασφάλεια στην ανάπτυξη» είπε.

Κατά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε διεξοδικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού που πρέπει να αξιοποιηθούν, όπως είναι η αλιεία, η ναυτική της παράδοση με την ενίσχυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού αλλά και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι για παράδειγμα ο αναρριχητικός τουρισμός, ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με Αναπηρία που λειτουργεί στην Κάλυμνο και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται σε εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στα αναρριχητικά πεδία στο Μασούρι Καλύμνου, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και κάθε χρόνο προσελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν αναρρίχηση. Τέλος, στη βόλτα που έκανε στην πόλη της Καλύμνου είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, αλλά και τις προσδοκίες που έχουν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.