(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: «Φύσα αεράκι… Μνήμες Γιώργου Λεφεντάριου» – Στις 29 Ιουνίου στην Ακράτα

Μια όμορφη βραδιά μνήμης για τον Γιώργο Λεφεντάριο γεμάτη μουσική και τραγούδια θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν όσοι βρεθούν στον πεζόδρομο της Κανελλοπούλου στην Ακράτα το Σάββατο 29 Ιουνίου το βράδυ στις 9.00 μ.μ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του ραδιοφωνικού παραγωγού και υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών, Γιώργου Λεφεντάριου, η Ακράτα θυμάται και τιμά τον άνθρωπο που αγάπησε τον τόπο και του πρόσφερε μεγάλο μέρος της προσωπικής του συλλογής.

Φορείς του τόπου, όπως η Κοινότητα Ακράτας με την Αντιδημαρχία του Δήμου Αιγιάλειας και την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. και της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. διοργανώνουν μια μοναδική μουσική βραδιά με τίτλο «Φύσα αεράκι… Μνήμες Γιώργου Λεφεντάριου».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης υπογράφει η Φιλαρμονική Ακράτας, η οποία με την μπάντα των μαθητών της θα ερμηνεύσει συναυλιακά και ορχηστρικά τραγούδια.

Σημαντικοί άνθρωποι της μουσικής παραγωγής και της Τέχνης γενικότερα που συμπορεύτηκαν με το τιμώμενο πρόσωπο, θα μοιραστούν μνήμες και θα μας ταξιδέψουν μέσα από νοσταλγικές αναμνήσεις στη μουσική σκηνή άλλων δεκαετιών.

Ο Γιώργος Λεφεντάριος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 1999 και ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε πίσω από μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας, ασχολούμενος με τη διαφήμιση και προώθηση του ελληνικού τραγουδιού. Για πολλά χρόνια υπήρξε υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης στη δισκογραφικής εταιρίας “Μίνως Μάτσας και Υιός ΕΕ”, καθώς και στην “Κολούμπια”. Ηταν μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων, ενώ έχει οργανώσει πολλές συναυλίες σημαντικών Ελλήνων συνθετών και τραγουδιστών. Τελευταία του επιθυμία ήταν να μη σταλούν στεφάνια στην κηδεια του αλλά τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα “Μάνος Χατζιδάκις – Νίκος Γκάτσος”, που εδρεύει στην Ακράτα.