ΑΧΑΪΑ: Το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων για το λουκέτο στη Frigoglass – «Ενωμένοι να υπερασπιστούν τη δουλειά τους»

Μετά την ΔΕΛΤΑ που αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας στο οποίο παραγόταν το Γάλα Βλάχας, ανακοινώθηκε το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Frigoglass (Όμιλος συμφερόντων Δαυίδ – Coca Cola) που πετάει 90 εργαζόμενους στο δρόμο.

Η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο δείχνει ότι οι επιχειρηματίες δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην αύξηση και διασφάλιση των κερδών τους. Δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων άλλα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών συγκεκριμένων μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή είναι η περιβόητη “ανάπτυξη” που κλείνει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση.

Μια ανάπτυξη που σημαίνει για τους βιομήχανους και τα μονοπώλια ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, νέες φοροαπαλλαγές, νέα χρηματοδότηση με δισ. ευρώ, ενώ για τους εργάτες φέρνει φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας στη Frigoglass.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μείνουν ενωμένοι και να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας, τη ζωή των οικογενειών μας, να παλέψουμε για να μη χαθεί κανένα δικαίωμά μας. Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών Ν. Αχαΐας , βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους.