Προμηθέας: Μόλις η έκτη ομάδα σε τελικούς Basket League!

Ο “τελικός” του ΟΑΚΑ έβγαλε… Προμηθέα κι έτσι η ομάδα του Μάκη Γιατρά θα γράψει την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας της, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στους τελικούς του πρωταθλήματος!

Οι Πατρινοί θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικούς Basket League και θα γίνουν συνολικά η όγδοη διαφορετική ομάδα που το καταφέρνει στην ιστορία της Α1 και η έκτη στη σύγχρονη ιστορία της λίγκας! Μάλιστα, το κατόρθωμα της ομάδας του Γιατρά παίρνει ακόμα πιο επικές διαστάσεις, αφού ο Προμηθέας θα γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα που θα αγωνιστεί σε τελικούς!

Από τη σεζόν 1986/1987 που θεσπίστηκαν τα playoffs και οι τελικοί, πριν τον Προμηθέα είχαν συμμετάσχει επτά ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Πανιώνιος), ενώ από τη σεζόν 1992/1993 όπου το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό και διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΣΑΚΕ, είχαν συμμετάσχει πέντε ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Μαρούσι), με τον Προμηθέα να γίνεται μόλις η έκτη!

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣPLAYOFFS*
ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΙΤΛΟΙ
Παναθηναϊκός 23 17
Ολυμπιακός 22 8
ΠΑΟΚ 7 1
Άρης** 4 4
ΑΕΚ 4 1
Πανιώνιος* 1
Μαρούσι 1

*Το σύστημα των playoffs εφαρμόζεται από τη σεζόν 1986/1987 και ως τη σεζόν 1991/1992 οι ομάδες κουβαλούσαν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου

**Άρης και Πανιώνιος συμμετείχαν σε τελικούς playoffs πριν το πρωτάθλημα αρχίζει να διεξάγεται από την αιγίδα του ΕΣΑΚΕ (1992)

Πηγή: www.eurohoops.net