ΑΧΑΪΑ: Τα στάνταρ, τα «ίσως», οι «εκπλήξεις» και οι «κομμένοι» στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ – Τα ονόματα και το χρονοδιάγραμμα της «Πειραιώς»

ÅêäÞëùç ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò ìå èÝìá "Ôå÷íçôÞ íïçìïóýíç óôç äéáêõâÝñíõóç- Ýíáò Ýîõðíïò óýììá÷ïò óôéò õðçñåóßåò ôïõ ðïëßôç". ÐÝìðôç 10 Éáíïõáñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ)

Έντονο είναι τις τελευταίες ώρες το παρασκήνιο και οι διεργασίες στο δρόμο για τη συμπλήρωση της τελικής λίστας του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αχαΐας. Πληροφορίες του tempo24 αναφέρουν ότι είναι πολλά τα στελέχη που έχουν δεχθεί τηλέφωνα από τα κεντρικά προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές του Ιουλίου ή να κλειδώσουν τις υποψηφιότητές τους.

Πλην των εν ενεργεία βουλευτών Ανδρέα Κατσανιώτη και Ιάσονα Φωτήλα η συμμετοχή των οποίων θεωρείται βέβαιη, έκλεισαν χθες οι: Έφη Γιαννιά (απόστρατος τςη ΕΛ.ΑΣ)  Χριστίνα Αλεξοπούλου (τ.πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας), Αθηνά Τραχήλη (πρόεδρος Κτηνιάτρων)  και Ασπασία Ρηγοπούλου (ιατρός) ενώ αναμένεται το «ναι» της αιγιώτισσας  περιφερειακής συμβούλου  (Κατσιφάρα)  Ντίας Ζαχαροπούλου-Στούμπου.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι υποψηφιότητες των: Άγγελου  Τσιγκρή (Αιγιάλεια), Θανάση Νταβλούρου (τ. βουλευτή) με διαβεβαιώσεις ότι θα συμμετάσχει , του Γιώργου Κουτρουμάνη (προέδρου Οικονομικού Επιμελητηρίου)  και  Δημήτρη  Αντωνακόπουλου (Καλάβρυτα).

Τηλεφώνημα να συμμετέχει στη λίστα δέχθηκε από την ηγεσία της Ν.Δ ο  δημοσιογράφος και πολιτευτής Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, χωρίς να απαντήσει ωστόσο θετικά ή αρνητικά.

Η Ν.Δ έχει απευθυνθεί και σε 3 νέους για συμμετοχή, μεταξύ αυτών 2 γνωστά πρόσωπα του επιστημονικού χώρου.

Αν αυτά δεν απαντήσουν θετικά (όπως διαφαίνεται) τότε υπάρχει η πιθανότητα συμμετοχής του νεοεκλεγμένου περιφερειακού  συμβούλου Φωκίωνα Ζαϊμη (εκπροσωπώντας στα Καλάβρυτα)

Εκτός ψηφοδελτίου πιθανά παραμένουν οι: Έλένα Κονιδάρη (υγειονομικός υπάλληλος) και Γεωργία Ντάτσικα (αστυνομικός).

Πιθανά το ψηφοδέλτιο να οριστικοποιηθεί την προσεχή Τρίτη.