ΠΑΤΡΑ: Αντιδράσεις εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρίου – Κακοδιοίκηση και πόθεν έσχες

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί σήμερα, στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΠ στις 11πμ με θέμα: “Ανεπάρκεια της διοίκησης του ΠΓΝΠ για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες από υπαλλήλους του ΠΓΝΠ”

Σύντομο ιστορικό:
Οι συναδέλφισσες-οι είναι επαγγελματίες υγείας και γνωρίζουν το αντικείμενο το οποίο σπούδασαν και βάσει του καθηκοντολογίου τους επιτελούν.
Βάσει νόμου συμμετέχουν και σε επιτροπές διαγωνισμών προμηθειών, μελετών κλπ.
Οι ίσιοι διοικούντες που επιβάλλουν σε συμμετοχή σε επιτροπές τους συναδέλφους μας, είναι και εκείνοι που με την ανευθυνότητα, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, δημιούργησαν αυτό το οποίο καλούμαστε σήμερα εκπρόθεσμα να επιλύσουμε και πληρώσαμε.
Χωρίς να έχουν τοποθετήσει υπεύθυνο και αναπληρωματικό συνάδελφο, των οποίων καθήκον θα ήταν να ενημερώνει, να διευκολύνει, να κατευθύνει και βασικά να πιστοποιούσε τους υπόχρεους για δήλωση πόθεν έσχες κάθε επιτροπής. Και έτσι το τυπικό πόθεν έσχες, διότι οι συνάδελφοι δεν αμείβονται για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές, δημιούργησε πρόστιμα.Τα οποία αδίκως πλήρωσαν χωρίς να έχουν ευθύνη οι εν λόγω συνάδελφοι.
Δημόσια η διοίκηση παραδέχθηκε την ευθύνη της, δημόσια δεσμεύθηκαν ότι θα πληρώσουν τούτο το πρόστιμο διότι είναι ευθύνη της διοίκησης και όχι των υπόχρεων συναδέλφων.
Είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους, συμπεριφορά που δεν αρμόζει στη χρηστή διοίκηση.

Ζητάμε να αναλάβουν ως οφείλουν το οικονομικό κόστος και να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στους υπεύθυνους.