O Jay – Z είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ

Ο Jay-Z είναι ο πρώτος σταρ της hip-hop που γίνεται δισεκατομμυριούχος.

Σε ένα νέο άρθρο που δημοσίευσε το Forbes, αναφέρεται ότι ο Αμερικανός ράπερ έχει χτίσει μια αυτοκρατορία που βασίζεται στην αγάπη του για την τέχνη, την ακίνητη περιουσία και τις επιτυχημένες του εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της σαμπάνιας Armand de Brignac. Έχει επίσης μετοχές στην Uber, η οποία αξίζει περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια και ξεκίνησε την υπηρεσία streaming Tidal και την εταιρεία ψυχαγωγίας Roc Nation.

Επιπλέον ο ράπερ, παραγωγός και επιχειρηματίας συνεργάστηκε με την Bacardi για το κονιάκ, D’Ussé. «Ο Jay-Z έχει απήχηση στους καταναλωτές που προσελκύονται από τον υπερσύγχρονο τρόπο ζωής» δήλωσε ο Έρικ Σμιντ, στέλεχος της Beverage Marketing Corp.

Ο Jay -Z ποζάρει για το εξώφυλλο του περιοδικού Forbes δίπλα στον Γουόρεν Μπάφετ Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο ράπερ συνειδητοποίησε ότι θα πρέπει να δημιουργήσει τα δικά του brand και όχι να προωθήσει κάποιου άλλου: η σειρά ρούχων Rocawear, που ξεκίνησε το 1999 (πωλήθηκε 204 εκατομμύρια δολάρια στην Iconix το 2007).

Στην ακίνητη περιουσία του περιλαμβάνονται κατοικίες στο Λος Άντζελες, στα Χάμπτονς και στη Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη. «Η διαδρομή του Jay-Z είναι εντυπωσιακή, με δεδομένο ότι ο καλλιτέχνης ξεκίνησε από τις κακόφημες περιοχές του Μπρούκλιν. Ήταν έμπορος ναρκωτικών πριν γίνει μουσικός και ιδρύσει τη δική του εταιρεία Roc-A-Fella Records και κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1996 “Reasonable Doubt”», γράφει το περιοδικό.

Από τότε είχε 14 άλμπουμ στο Νο1, 22 βραβεία Grammy και πάνω από 500 εκατ. δολ. προ φόρων έσοδα σε μία δεκαετία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στα περιουσιακά στοιχεία του συζύγου της Beyonce περιλαμβάνονται:

Armand de Brignac σαμπάνια – 310 εκατ. δολ.

Ρευστά περιουσιακά στοιχεία, επενδύσεις και μερίδιο στην Uber – 220 εκατ. δολ.

D’Ussé κονιάκ – 100 εκατ. δολ.

Tidal υπηρεσία streaming – 100 εκατ. δολ.

Roc Nation – 75 εκατ. δολ.

Πνευματικά δικαιώματα από τη μουσική του – 75 εκατ. δολ.

Συλλογή έργων τέχνης – 70 εκατ. δολ.

Ακίνητη περιουσία – 50 εκατ. δολ.