(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Δημοτικών Σχολείων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το οποίο και αποτέλεσε την τελική εκδήλωση του Τοπικού Θεματικού Δικτύου του Τμ. Πολιτιστικών ΔΠΕ Αχαΐας που είχε θέμα“Αρώματα & χρώματα – μνήμες ελληνικές”.Με επιτυχία το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Δημοτικών Σχολείων
Στο Φεστιβάλ και στο Δίκτυο συμμετείχαντα32ο, 34ο, 35ο&65οΔημ. Σχολεία Πατρών. Επιπλέον, το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης)που υπάγεται στο Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας &ταΕκπαιδευτήρια ΠΑΝΟΥ της Δ.Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Οι μικροί μαθητές χόρεψαν με ενθουσιασμό δημοτικούς χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας (Πελοπόννησο, Μακεδονία, Νάξο, Θεσσαλία, Κωνσταντινούπολη κ.α.). Τους χορούς δίδαξαν με μεράκι οι δάσκαλοι Φυσικής Αγωγής των σχολείων τους Γιώργος Τσικιρδίνης, Κατερίνα Τσινιά, Ερατώ Πασχαλίδου, Κωνσταντίνα Ζορμπά, Φώτης Γιαννόπουλος, Ευάγγελος Χαχόπουλος, Γιώτα Γεωργακλή, Ζωή Κακογιάννη και Θάλεια Γιογκαράκη.
Το ζεστό χειροκρότημα όλων έκλεψαν και οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αχαΐαςπου χόρεψαν με την καρδιά τους διάφορους δημοτικούς χορούς.
Το γενικό συντονισμό του Φεστιβάλ είχε το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Π.Ε. Αχαΐας,την παρουσίαση έκανε η κ. ΠηνελόπηΜπρουσινού, δασκάλαστο 35οΔημ.Σχολείοενώτην οργανωτική ευθύνη είχε το 65οΔημ.Σχολείο Πατρών.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Χαράλαμπος Λεβεντάκης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και η Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Π.Ε. Αχαΐας κ. Βασιλική Μαντζουράτου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κ. Δημήτρης Σακκούλης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 70, Δασκάλων.
Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στη Διοικούσα Επιτροπή του ΠΕΑΚ για την παραχώρηση του χώρουκαι στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 35ουΔημ. Σχολείου για την προσφορά της ηχητικής εγκατάστασης.