D- DAY: Η «ψυχρή» Μελάνια και το «κάρφωμα» της Μέρκελ στον Τραμπ κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων

Στη Νορμανδία συνεχίζονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την D- Day, την 75η επέτειο από την Απόβαση των Συμμαχικών Δυνάμεων στη γαλλική περιοχή με πλήθος ηγετών, αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, να δίνουν το παρών.

«Η ιστορία μας ξεπερνά», δήλωσε σήμερα ο οικοδεσπότης των εκδηλώσεων, Εμανουέλ Μακρόν έχοντας στο πλευρό του την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

«Οι βετεράνοι μας υποχρεώνουν να το κάνουμε», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος σε μία σύντομη ομιλία του αποτίοντας φόρο τιμής στους Βρετανούς στρατιώτες που έχυσαν το αίμα τους για να ελευθερώσουν τη Γαλλία.

melania12

Βρετανικές αεροπορικές δυνάμεις, Γάλλοι αλεξιπτωτιστές και βετεράνοι, θα αναπαραστήσουν την από αέρος απόβαση. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στη Νορμανδία.

Το ζεύγος Τραμπ που βρίσκεται από χθες στην Ιρλανδία, θα παραστεί στις σημερινές εκδηλώσεις στη Νορμανδία.

Την ίδια ώρα, ο βρετανικός Τύπος σχολιάζει τις καλύτερες στιλιστικές εντυπώσεις άφησε η Μελάνια Τραμπ στο πλαίσιο της επίσκεψης του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ στη Βρετανία. Υπήρξαν όμως και κάποιοι που μίλησαν πικρόχολα για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πολιτικοί παρατηρητές υποστηρίζουν ότι ήταν ψυχρή και απρόσιτη. Πιθανόν, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, η προσωπικότητα του Τραμπ να αντανακλά και στην ίδια. Κανείς όμως δεν μπορεί να προσάψει στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κάτι για το γούστο της. Σε κάθε της επίσημη εμφάνιση στη βρετανική πρωτεύουσα μαγνήτισε τα βλέμματα αλλά και τον φωτογραφικό φακό, με το απαράμιλλο στυλ της και τη φινέτσα της. Από την πρώτη στιγμή που το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ «Air Force 1» προσγειώθηκε σε βρετανικό έδαφος, η τρίτη σύζυγος του Τραμπ έδωσε μαθήματα στυλ.

teresamay76

Εκτός από τη Μελάνια που σχολιάστηκε θετικά για το στυλ της, και η Μέρκελ βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ.

Το θυμωμένο βλέμμα της με τον φακό να την απαθανατίζει κοιτώντας προς το μέρος του Τραμπ σχολιάζεται εκτενώς από τον γερμανικό Τύπο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος βρισκόταν χθες στο Πόρτσμουθ της Βρετανίας για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 75ης επετείου των Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νορμανδία. Δεξιά της καθόταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Κι ενώ όλοι κοιτούσαν μπροστά παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις, η Μέρκελ είχε γυρισμένο το κεφάλι προς τα δεξιά κοιτώντας επίμονα κάποιον και δάγκωνε τα χείλια της.

Για ποιο λόγο κοιτούσε έτσι θυμωμένα η Μέρκελ; «Κάρφωνε» τον Ντόναλντ Τραμπ ή μήπως κοιτούσε προς το μέρος της Βασίλισσας Ελισάβετ;

mel0

Σύμφωνα με το περιοδικό «Focus», οι δύο ηγέτες είχαν χθες στο περιθώριο των εκδηλώσεων μία ολιγόλεπτη συνάντηση, η οποία, σύμφωνα με την Καγκελαρία , δεν κράτησε ούτε 20 λεπτά. Αντιθέτως, για την Ουάσινγκτον οι συνομιλίες τους διήρκεσαν δέκα λεπτά. Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα «Bild» σχολιάζει ότι, πλέον οι σχέσεις των δύο ηγετών δεν είναι καλές. Μέρκελ και Τραμπ συζήτησαν για την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη μετά τις ευρωεκλογές και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ηγετών θα είναι στην διάσκεψη κορυφής των G20 στα τέλη Ιουνίου στην Οσάκα της Ιαπωνίας.