ΑΧΑΪΑ: Δεκάδες τα αιτήματα επανακαταμέτρησης σταυρών στα Πρωτοδικεία – «Χωμένοι» σε σάκους οι υποψήφιοι αναζητώντας μία έδρα

Περίπου 50 αιτήματα επανακαταμέτρησης σταυρών προτίμησης, είχαν υποβληθεί μέχρι και χθες στο Πρωτοδικείο Πατρών, από υποψηφίους των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών στην Αχαΐα, που θεωρούν ότι έχουν γίνει λάθη στην αποτύπωση των αποτελεσμάτων.
Ο αριθμός θεωρείται «φυσιολογικός» δεδομένου του μεγέθους του εγχειρήματος των τετραπλών εκλογών και του όγκου των ψηφοδελτίων.

Τα ισόγεια των Δικαστικών Μεγάρων έχουν  γεμίσει με σάκους ψηφοδελτίων και δικαστικούς υπαλλήλους να μετρούν  ξανά σταυρούς!

Στην Πάτρα οι περισσότεροι υποψήφιοι προέρχονται από τους συνδυασμούς του Νεκτάριου Φαρμάκη και του Νίκου Παπαδημάτου και στην Αιγιάλεια από αυτούς του Δημήτρη Καλογερόπουλου και της Βασιλικής Ψυχράμη.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Γέμισε από υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους το Πρωτοδικείο Αιγίου, μετά τη δημοσιοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας, που φαίνεται να ταλαιπωρεί ακόμα πολλούς, μετά την πολυήμερη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε και στην Αιγιάλεια, εξαιτίας των αρρυθμιών που προκάλεσαν οι τατραπλές κάλπες της 26ης Μαΐου.
Τα νούμερα των σταυρών προτίμησης και σε λίγες περιπτώσεις ακόμα και οι ψήφοι των συνδυασμών (δημοτικών ή κοινοτικών) δεν βγαίνουν ή προκαλούν ερωτηματικά ως προς την ορθότητα της καταμέτρησής τους στα εκλογικά τμήματα, από τις επιτροπές.
Έτσι, πολλοί είναι αυτοί οι υποψήφιοι που έσπευσαν, την επόμενη κιόλας μερα, να ζητήσουν με αίτησή τους επανακαταμέτρηση κάποιων ή και όλων των ψηφοδελτίων της δημοτικής τους παράταξης, αναζητώντας εναγωνίως…τα λάθη, που όμως αλλού επαληθεύονται κι αλλού όχι.

ΤΟΠΙΚΑ
Σύμφωνα με στοιχεία , την πόρτα του Πρωτοδικείου πέρασαν πολλοί υποψήφιοι πρόεδροι ή μέλη Τοπικών Κοινοτήτων. Πρόκειται για τις εξής περιπτώσεις :
– Του προέδρου και εκ νέου υποψηφίου Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς Βασίλη Ροδόπουλου, ο οποίος με 173 σταυρούς υπολείπεται της Άννας Πολυδωροπούλου (που ήρθε πρώτη) με 201 στ.(διαφορά 28στ.).
– Του υποψηφίου συμβούλου στην Τ.Κ Διακοπτού Σπήλιου Ρουφογάλη (ψηφοδελτίου προσκείμενου στον Δ.Καλογερόπουλο), που ζήτησε επανακαταμέτρηση στο 93ο Εκλογικό Τμήμα. Ο αιτών έχει λάβει συνολικά 135 σταυρούς και υπολείπεται από τον πρώτο Αναστάσιο Μαυρόγιαννη με 153 στ. (διαφορά 18).
– Του προέδρου της Τ.Κ Ζήριας (παράταξη Καλογερόπουλου) Βασίλη Γλωσσίδη.
– Του υποψήφιου Προέδρου της Τ.Κ Ζήριας (παράταξη Γούτου) Ηλία Παπαλάμπρου.
– Της υποψήφιας συμβούλου, στην Τ.Κ Αιγίου (παράταξη Καλογερόπουλου) Σταυρούλας Αναργύρου, που ζήτησε πλήρη επανακαταμέτρηση. Η αιτούσα είναι έκτη στη γενική κατάταξη (με 196 στ.) και τη χωρίζουν 54 σταυροί από την τελευταία εκλόγιμη συναδελφό της Δήμητρα Παρίση – Μπέσκου.
– Της Βενετίας Γκόφα, στην Τ.Κ Αιγίου (παράταξη Καλογερόπουλου), που έχει καταλάβει την έβδομη θέση (με 189στ.) υπολείπεται δε από την εκλόγιμη θέση 58 στ.
– Της Ουρανίας Κουρή, στην Τ.Κ Αιγίου (παράταξη Καλογερόπουλου), που έλαβε την 14η θέση με 147στ. και υπολείπεται της εκλόγιμης θέσης για 100 ψηφοδέλτια.
– Του Σπύρου Σουλιώτη στην Τ.Κ Αιγίου (παράταξη Καλογερόπουλου), που έλαβε 197 δτ. (στην 5η θέση) σε απόσταση 50 στ. από την τρίτη εκλόγιμη θέση.
– Του Σωκράτη Μαυρίδη στην Τ.Κ Αιγίου (παράταξη Γούτου), που φέρεται να βρίσκεται στη θέση του α’ επιλαχόντος συμβούλου με 393 στ. δύο μόλις ψηφοδέλτια πίσω από τον εκλόγιμο συνάδελδφό του Ηλία Χριστοδουλόπουλο.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ
Σε επίπεδο κεντρικών ψηφοδελτίων, αν και αναμένονταν περισσότερα αιτήματα επανακαταμέτρησης, μέχρι χθες το μεσημέρι, είχαν κατατεθεί μόνο τέσσερις, από δύο μόνο δημοτικούς συνδυασμούς. Αναλυτικά, από:
-Τη νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Μαρία Σταυροπούλου (Ακράτα) της παράταξης Καλογερόπουλου, που ζήτησε να ξαναμετρηθούν τα ψηφοδέλτια και στα 139 Εκλογικά Τμήματα.
– Τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Πλάτανο (παράταξη Ψυχράμη) με το ίδιο αίτημα. Σημειώνεται πως εμφανίζεται δεύτερος με 599 στ. έναντι 605 στ. του συναδέλφου του Γιώργου Γκίκα, ενώ κάτω από τον κ.Πλάτανο «καραδοκούν», με πιθανές ενστάσεις, ο εκλόγιμος υποψήφιος Στράτος Βαρδάκης με 598στ. και οι μη εκλόγιμοες Γιώτα Γκρέμου με 595στ., Αλέκα Τηλιγάδη με 577στ.και Θεοδώρα Μπίτα με 570 στ.
– Την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Αλέκα Τηλιγάδη-Βελαώρα (παράταξη Ψυχράμη), που ζήτησε επανακαμέτρηση σε 14 Εκλογικά Τμήματα. Είναι τώρα 2η επιλαχούσα με 577στ. και τη χωρίζουν μόνο 21 ψηφοδέλτια από την τελευταία εκλόγιμη θέση.
– Τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σταματόπουλο (παράταξη Καλογερόπουλου) που ζήτησε επανακαμέτρηση σε όλα τα Εκλογικά Τμήματα.
Σε όσες από τις παραπάνω αιτήσεις εντοπίζεται πρόβλημα, τότε και μόνο οι υπογράφοντες θα έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης, ώστε να επανεκδοθούν τα σωστά εκλογικά αποτελέσματα.