Κίνημα Αλλαγής: Διαφοροποιήσεις χωρίς άλλες αποχωρήσεις – Στο τραπέζι οι μετεκλογικές συνεργασίες

Οι παλιές συνήθειες δεν αλλάζουν. Στο… ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ, όταν κάποιοι προέβλεπαν κρίση σε μία συνεδρίαση συνήθως έπεφταν έξω. Τα στελέχη γκρίνιαζαν, αλλά έμεναν τις περισσότερες φορές εντός πλαισίου και η ρήξη δεν ερχόταν ποτέ.

Το… DNA της αυτοσυντήρησης, στελεχών και κόμματος, φαίνεται να έχει περάσει και στο Κίνημα Αλλαγής. Χθες, στην κοινή συνεδρίαση πολιτικού συμβουλίου και κοινοβουλευτικής ομάδας πολλοί ανέμεναν ένταση. Αλλά, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η κριτική έμεινε εντός πλαισίου με τη Φώφη Γεννηματά και τα στελέχη να συμφωνούν πως θα πρέπει να δώσουν τη μάχη των εκλογών και να κριθούν όλοι από το αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν η απάντηση της ηγεσίας και στο ερώτημα που τέθηκε για την πολιτική συνεργασιών της επόμενης μέρας. Θα αποφασιστούν το βράδυ των εκλογών με βάση τα ποσοστά όλων, δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Παύλος Χρηστίδης.

Το θέμα έθεσε επιτακτικά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε συνδυασμό με την απόφαση της προέδρου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που οδήγησε στην αποχώρηση Βενιζέλου. Χρειάζεται καθαρή θέση, υποστήριξε ο βουλευτής του κόμματος.

Τα θέματα στρατηγικής και προσανατολισμού πρέπει να συζητούνται, τόνισαν αρκετοί από τους συμμετέχοντες, απαντώντας στο παράπονο της Φώφης Γεννηματά ότι δεν τη στηρίζουν ενώ την πολεμούν τα συμφέροντα. Δεν πρέπει να δίνουμε την εικόνα πως άλλοι τραβούν για ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι για ΝΔ, ειπώθηκε.

Αποστάσεις από τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου κράτησαν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Κοινός τόπος ήταν η θέση πως αντί να κυριαρχεί στα ΜΜΕ η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκαν τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ και ότι σε κάθε περίπτωση η επιλογή του χρόνου ήταν λάθος. Οι περισσότεροι παρέπεμψαν και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής για να μην ειπωθούν κάποια πράγματα δημόσια ενόψει εκλογών.

Η Φώφη Γεννηματά από την εισαγωγική της ομιλία είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ήταν επιλογή της η ρήξη, απλά έκανε χρήση του προνομίου της να αποφασίζει για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επέμεινε πως η επιλογή ενός πρώην προέδρου δεν εξυπηρετούσε τη νέα στρατηγική και εξέφρασε την ελπίδα να μην αποχωρήσει από το Κίνημα αλλαγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.