Δολοφονία Σεργιανόπουλου: “Αυτομαστιγωνόταν σαν τον Ταχτσή -Δεν αποδεχόταν τον εαυτό του”

Πέρασαν έντεκα χρόνια από την ημέρα που ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος έπεφτε νεκρός στο σπίτι του, στην οδό Μετεώρων 14 στο Παγκράτι.

Ο γνωστός ηθοποιός κείτονταν στο πάτωμα, κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές. Πενήντα μια ημέρες μετά τη δολοφονία, η ασφάλεια κατόρθωσε να εξιχνιάσει το έγκλημα και να συλλάβει το δράστη. Όπως ανακοινώθηκε, επρόκειτο για τον 30χρονο Γεωργιανό, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι. Στον εντοπισμό του δράστη συνέβαλε τα μέγιστα η εγκληματολογική υπηρεσία, στα εργαστήρια της οποίας ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά, παλαμικά και πελματικά αποτυπώματα του Μουρτικνέλι.

Σύμφωνα με την αστυνομία,ο 56χρονος ηθοποιός βρέθηκε στο πάτωμα και έφερε πολλαπλά τραύματα απο μαχαίρι στον λαιμό και στο στήθος
Σύμφωνα με την αστυνομία,ο 56χρονος ηθοποιός βρέθηκε στο πάτωμα και έφερε πολλαπλά τραύματα απο μαχαίρι στον λαιμό και στο στήθος EUROKINISSI
Ο δράστης καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, καθώς αρχικά του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο Γεωργιανός ισχυρίστηκε ότι το θύμα προσπάθησε να του επιβάλει παθητικό ρόλο με στοματικό σεξ και ότι υπό την επήρεια κοκαΐνης (η οποία βρέθηκε και στα ούρα του θύματος) του επιτέθηκε με το μαχαίρι με το οποίο τελικά και τον δολοφόνησε.

Στις 19 Νοεμβρίου, η εισαγγελεύς κυρία Χουδετσανάκη, αναίρεσε την απόφαση, με το σκεπτικό ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια.

Το 2015, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του Γεωργιανού, Δαυίδ Μουρτινέλι, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία με 21 μαχαιριές του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στις 3 Ιουνίου 2008 μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι. Κατόπιν αυτού, η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου για τον Δαυίδ Μουρτινέλι, καθίσταται οριστική και αμετάκλητη.

Έντεκα χρόνια μετά, ο γνωστός δικηγόρος και συνήγορος της οικογένειας του ηθοποιού, Αλέξης Στεφανάκης, ξεδιπλώνει στο star άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης και μιλά για τη φωτεινή, αλλά και για τη σκοτεινή πλευρά του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Ο ίδιος μίλησε για “τελικό χτύπημα σφαγής” και για “υπέρμετρη βιαιότητα”. “Σκοτώθηκε από έναν άνθρωπο που γνώριζε πολεμικές τέχνες, ήταν πρωταθλητής στο τζούντο. Βάσει του κινητού του Νίκου συνελήφθη, το είχε πάρει μαζί του και όταν το ενεργοποίησε μπορέσαμε και τον βρήκαμε”.

Πρόσθεσε πως είχαν συναντηθεί ένα ή δύο βράδια πριν το φονικό. “Η προσωπική του ζωή ήταν δική του και είχε κάθε δικαίωμα να την περνάει όπως θέλει”, ανέφερε ο δικηγόρος. Για τη χρήση ναρκωτικών είπε πως ο δράστης παραδέχθηκε τη χρήση για να έχει ελαφρυντικά. “Είχε κάνει ναρκωτικά μόνο ο ένας όχι ο δράστης του φονικού”.

“Έχουμε ένα φαινόμενο Ταχτσή εδώ, έχουμε ένα αυτομαστίγωμα”, ανέφερε περιγράφοντας τον χαρακτήρα του ηθοποιού. “Τα είχε όλα και απέρριπτε τον εαυτό του. Ήταν σαν να τιμωρούσε τον εαυτό του και όλο αυτό είναι πολύ βαθύτερο και πάει στο παρελθόν του”. “Η πραγματικότητά του ήταν φωτεινή, ο εσωτερικός του κόσμος ήταν σκοτεινός. Θέλω να θυμόμαστε τη φωτεινή πλευρά του, ήταν ένας καλός άνθρωπος που βοηθούσε, και βασανιζόταν από το μέσα του”, κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας που πραγματικά ξεκληρίστηκε μέσα στα πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία, με τη μητέρα, την αδερφή και τον γαμπρό του ηθοποιού, να χάνουν κι εκείνοι τη ζωή τους.

Δείτε το βίντεο εδώ:

https://player.glomex.com/integration/1.100.0/iframe-player.html?integrationId=yddswnmdjj9q2xwy&playlistId=v-bulkvie9y4nl-se