Δικηγόρος του Facebook: Οι χρήστες δεν μπορούν να έχουν καμία προσδοκία ιδιωτικότητας

Πρέπει οι χρήστες που εγγράφονται σε μια δωρεάν υπηρεσία όπως το Facebook να έχουν κάποιες προσδοκίες ιδιωτικότητας; Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του Facebook, όχι. Ο Orin Snyder επέλεξε αυτή τη γραμμή υπεράσπισης της εταιρίας του στο δικαστήριο, στην υπόθεση του σκανδάλου της Cambridge Analytica. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Δεν υπάρχει καμία παραβίαση ιδιωτικότητας επειδή δεν υπάρχει ιδιωτικότητα. Πρέπει να φυλάς κάτι προσεκτικά για να έχεις μια λογική προσδοκία ιδιωτικότητας.

Η γραμμή υπεράσπισης του Snyder λέει πως η εταιρία πρέπει να θεωρείται μία “ψηφιακή πλατεία” όπου οι χρήστες εθελοντικά παραδίδουν τις ιδιωτικές τους πληροφορίες και ως εκ τούτου δε θα πρέπει να περιμένουν κανενός είδους ιδιωτικότητα. Παρόλα αυτά ο δικαστής Vince Chhabria δε μάσησε τα λόγια του και απάντησε:

Αυτό που λέτε τώρα, ακούγεται αντίθετο με το μήνυμα που διαδίδει το ίδιο το Facebook σχετικά με την ιδιωτικότητα.

Να σημειώσουμε πως οι δηλώσεις Snyder ήρθαν μερικές μόνο ώρες πριν ο Mark Zuckerberg ανακοινώσει στους μετόχους της εταιρίας κατά την ετήσια συνάντησή τους, πως το Facebook θα γίνει “μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βασισμένη στην ιδιωτικότητα”.