Η Χίλαρι Κλίντον πάει Χόλιγουντ: Παραγωγός ταινιών η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Όνειρα για καριέρα στο Χόλιγουντ, όχι ως ηθοποιός, αλλά ως παραγωγός ταινιών τώρα που πήρε -κατά τα φαινόμενα- σύνταξη από την πολιτική κάνει η Χίλαρι Κλίντον.

Αφού το ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές του 2020, η Χίλαρι Κλίντον και η κόρη της Τσέλσι ετοιμάζονται, σύμφωνα με το Bloomberg και το The Hollywood Reporter , να δημιουργήσουν μια κινηματογραφική και τηλεοπτική εταιρεία με περιεχόμενο επικεντρωμένο στις γυναίκες. Χίλαρι και Τσέλσι συζητούν με εκπροσώπους στούντιο για μία σειρά προγραμμάτων που έχουν ως στόχο να επιδράσουν στον πολιτισμό και την κοινωνία.

Η συνεργασία με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ
Τον περασμένο Αύγουστο, η Χίλαρι Κλίντον, πρώην υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ με το Δημοκρατικό Κόμμα υπέγραψε συμφωνία για την εκτελεστική παραγωγή του «The Hour of Women», μια σειρά παραγωγής του Στίβεν Σπίλμπεργκ για το κίνημα για το δικαίωμα ψήφων των γυναικών.

Η Χίλαρι στα βήματα των Ομπάμα
Όπως σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ, με την απόφασή της να ιδρύσει εταιρεία παραγωγής η Χίλαρι Κλίντον βαδίζει στα βήματα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ίδρυσε πρόσφατα μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ Ομπάμα μια εταιρία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών, τη “Higher Ground”. Το σχήμα συνεργάζεται με το Netflix και τον περασμένο μήνα παρουσίασε τις αρχικές επιλογές επτά πρότζεκτ, δηλώνοντας επίσης ότι φιλοδοξία του είναι να αλλάξει την κοινωνία. «Αγγίζοντας θέματα φυλετικά, ταξικά , δημοκρατίας και πολιτικών δικαιωμάτων και πολλά άλλα» δήλωσε ο Ομπάμα, «πιστεύουμε ότι κάθε μία από αυτές τις παραγωγές όχι μόνο θα διασκεδάσει, αλλά θα εκπαιδεύσει, θα μας συνδέσει και θα μας εμπνεύσει όλους». Οι τρεις ταινίες και οι τέσσερις τηλεοπτικές σειρές περιλαμβάνουν μια εκπομπή για ανθρώπους που έχουν φύγει πρόσφατα από τη ζωή και είχαν επιφέρει ριζικές αλλαγές και μία για παιδιά προσχολικής ηλικίας για τα λαχανικά σε όλο τον κόσμο.

Θεατρικό έργο για την ήττα της Χίλαρι στις προεδρικές του 2016
Στο Μπρόντγουεϊ έχει ανέβει ένα θεατρικό έργο με τη Λόρι Μέτκαλφ στον πρωταγωνιστικό ρόλο για την αποτυχημένη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ από την Χίλαρι Κλίντον το 2016. Η αυτοβιογραφία της, που κυκλοφόρησε το 2017 με τίτλο «What Happened» εισέπραξε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θετικές κριτικές και έκανε σημαντικές πωλήσεις. Η κόρη της Χίλαρι Κλίντον, Τσέλσι, εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα ως ειδική ανταποκρίτρια στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC και πιο πρόσφατα έγραψε πέντε παιδικά βιβλία μεταξύ των οποίων και ένα bestseller με θέμα Αμερικανίδες που άλλαξαν τον κόσμο και τίτλο: “She Persisted: 13 American Women Who Changed the World”.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/paragogos-tainion-i-hilari-klinton