Δικαστικά …μπερδέματα για την Wonder Woman της πολιτικής

Ντυμένη με πολεμική στολή,  το νεότερο μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, η 29χρονη Δημοκρατική Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, έγινε το supergril ενός κόμικ, που κυκλοφόρησε τον Μάιο από τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο Devil’s Due Comics.

Συγκεκριμένα, το κόμικ που τιτλοφορείται «Alexandria Ocasio-Cortez and the Freshman Force», σύμφωνα με τον εκδότη,  πρόκειται για «μια σάτιρα με στόχο την Ουάσινγκτον που δεν χαρίζεται σε κανέναν». Ο εκδοτικός οίκος ωστόσο σπεύδει να διευκρινίσει από τη μεριά του,  ότι η Κορτές δεν έχει εγκρίνει την πρωτοβουλία του.

Στο εξώφυλλο του νέου κόμικ εμφανίζεται η Κορτέζ με το smartphone στο χέρι μπροστά από το Καπιτώλιο με το λευκό κοστούμι που φορούσε στην ορκωμοσία της. Ένα άλλο εξώφυλλο την εμφανίζει, αντί με το κοστούμι, με μια στολή πολεμίστριας να κρατάει, αντί του κινητού της, ένα σπαθί.

Η κυκλοφορία του κόμικ που σημείωσε ήδη μεγάλη επιτυχία φέρνει πονοκέφαλο στους εκδότες καθώς ένας δικηγόρος με υπερβάλλοντα ζήλο έστειλε εξώδικο για λογαριασμό της εταιρεία DC που έχει τα δικαιώματα της WonderWoman, υποστηρίζοντας πως θίγονται πνευματικά δικαιώματα της σούπερ ηρωίδας. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να αποδειχθεί στο δικαστήριο και πως τα κόμικς με την περίφημη Wonder Woman δε χάνουν κέρδη από την …επιτυχία της Κορτέζ. Στον πρόλογο του κόμικ ο ιδρυτής της εταιρείας Τζέιμς Μπλέιλοκ γράφει ότι δημιούργησε το κόμικ εμπνεόμενος από την Κορτέζ και τη δυναμική της όπως και άλλων νέων μελών του Κογκρέσου που φέρνουν πολυμορφία στο νομοθετικό σώμα.

Η Κορτέζ  που περιγράφει τον εαυτό της σαν «ένα πορτορικανό κορίτσι από το Μπρόνξ» έχει γίνει επανειλημμένα στόχος από εκφραστές συντηρητικών και ακροδεξιών αντιλήψεων. ΗΑλεξάνδρια Οκάσιο-Κορτές έγινε η νεότερη γυναίκα που μπήκε στο αμερικανικό Κογκρέσο. Στο παρελθόν η 29χρονη πολιτικός έχει δηλώσει θαυμάστρια των κόμικς. Σημειώνεται τέλος μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί στην ΜΚΟ United Service Organisation, η οποία παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και υπηρεσίες υγείας σε Αμερικανούς στρατιώτες και στην εταιρεία παροχής νομικών υπηρεσιών σε μετανάστες RaicesTexas.org.

 

φωτο: reuters