Έρευνα της UEFA για τον τελικό του Europa League στο Μπακού

Η επιλογή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να ορίσει το Μπακού ως έδρα του φετινού τελικού του Europa League, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, που έγιναν ακόμη εντονότορες μετά την υπόθεση Μχιταριάν, ωστόσο ακόμη και τώρα, δύο ημέρες τη διεξαγωγή του τελικού, ο φάκελος Μπακού εξακολουθεί να απασχολεί για τους… λάθος λόγους την UEFA.

Κι η έρευνα που άνοιξε από χθες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει να κάνει με το άνοιγμα των θυρών του γηπέδου μετά το 30ο λεπτό του αγώνα της Τσέλσι με την Λίβερπουλ.

Με την τηλεοπτική εικόνα να δείχνει μεγάλο μέρος των εξεδρών άδειο στην αρχή του αγώνα, αυτές άρχισαν να γεμίζουν ξαφνικά κι όπως αποδείχθηκε κάποιος έδωσε την εντολή προκειμένου να ανοίξουν οι θύρες και να μπει ο κόσμος που περίμενε απ’ εξω, χωρίς να πληρώσει εισιτήριο.

Με τα επίσημα στοιχεία της UEFA να αναφέουν ότι κόπηκαν 51.370 εισιτήρια (η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 68.000, αλλά είχε περιοριστεί για τις ανάγκες του τελικού στις 62.000) υπάρχουν αρκετοί που αμφισβητούν την πιστότητα τους και θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τα… «φουσκώνει» προκειμένου να μην αποδεχθεί ότι η επιλογή του Μπακού ήταν 100% λανθασμένη.