ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ- Νεκτάριος Φαρμάκης: «Απαράδεκτη ταλαιπωρία της κοινωνίας λόγω… υπουργείων!»

Στο πλευρό των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής του νομού Αχαΐας τάσσεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, χαρακτηρίζοντας ως παντελώς απαράδεκτο, στην εκκίνηση της θερινής σαιζόν να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες επαγγελματίες εξαιτίας μίας υπόθεσης που θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό.

Ο κ. Φαρμάκης, μαζί με στελέχη του συνδυασμού του βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον συμβολικό αποκλεισμό της Κτηματικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, από μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και ανέφερε τα εξής: «Είναι πέρα για πέρα τρελό και… παλαβό, η Κτηματική Υπηρεσία, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, να αντιστρατεύεται την τοπική κοινωνία, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για μείωση των τελών Αιγιαλού, σε μία περίοδο που λόγω των μεδουσών, οι επαγγελματίες των παραλιακών περιοχών υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημιά. Και είναι παντελώς απαράδεκτο, αυτή η παλιά υπόθεση να ταλαιπωρεί ακόμα και σήμερα εκατοντάδες επαγγελματίες. Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει ένα ορισιτκό τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου και ως επόμενη περιφερειακή διοίκηση, θα αγωνιστούμε για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αποδίδει στις τοπικές κοινωνίες τα δικαιώματα, αλλά και τις ευθύνες για την χρήση των Αιγιαλών».

Επίσης, ο κ. Φαρμάκης, με αφορμή το πρόβλημα που έχει ανακύψει στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, κάνει λόγο για «άλλη μία ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας και κυβερνητικής παλινωδίας», σημειώνοντας: «Ένας ιστορικός αθλητικός Όμιλος της Πάτρας ταλαιπωρείται και απειλείται με έξωση, επειδή κάποιοι στα υπουργεία δεν μπορούν ούτε καν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Επιτέλους, ας κάνουν το αυτονόητο και ας το καταλάβουν: Ο χώρος του Ιστιοπλοϊκού, ανήκει στα παιδιά και στα μέλη του Ομίλου και σε κανέναν υπουργό!»