Οριστικό: Δεν παραιτείται ο Νίκος Ανδρουλάκης από ευρωβουλευτής -Κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές σε μη εκλόγιμη θέση

Αποφασισμένος να δώσει την μάχη για την ενίσχυση της κεντροαριστεράς στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι εξελέγη πρώτος στην Ευρωβουλή, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, και θα επιδιώξει να δώσει τον αγώνα μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ σε μη εκλόγιμη θέση.

Συνεργάτες του ευρωβουλευτή διαψεύδουν πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες ότι στόχος του κ. Ανδρουλάκη είναι να εκλεγεί στην ελληνική βουλή και να παραιτηθεί από την ευρωβουλή. Και αυτό γιατί όπως σημειώνουν συνεργάτες του, θέλει να τιμήσει τις 120.000 ψήφους που πήρε στις Ευρωεκλογές και δεν είναι στην πρόθεσή του να εγκαταλείψει το πόστο του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που δεν έχει κρύψει την απογοήτευσή του για τις επιδόσεις του Κινήματος Αλλαγής στις ευρωεκλογές, αφού οι ψήφοι που πήρε είναι λιγότερες από τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2014, θα επιδιώξει να εκθέσει την άποψή του σε τετ α τετ που θα έχει το συντομότερο δυνατόν με τον Φώφη Γεννηματά.

Σε αυτήν την συνάντηση ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταφέρει την πρόθεσή του να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα του ΚΙΝΑΛ, την απόφασή του να δώσει την μάχη μέσα από τα ψηφοδέλτια σε μη εκλόγιμη θέση, ενώ θα ζητήσει από την πρόεδρο του Κινήματος να καλέσει σε συστράτευση τον κόσμο της κεντροαριστεράς, με ανοίγματα και στα στελέχη του Ποταμιού, ώστε να ενισχυθεί η θέση του κόμματος που δίνει μια μάχη επιβίωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φιλολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες περί ενδεχόμενης παραίτησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την Ευρωβουλή, που θα έδινε έτσι την θέση του στον Νίκο Παπανδρέου, αφού είναι ο πρώτος επιλαχών, προκάλεσαν αντιδράσεις στα μέλη και τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής. Αυτές οι αντιδράσεις συνέβαλαν στην απόφαση του κ. Ανδρουλάκη να παραμείνει στο ευρωκοινοβούλιο και να δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών από μη εκλόγιμη θέση. Πιθανότατα, αυτή η μη εκλόγιμη θέση θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.