Ευρωεκλογές: Σαφές προβάδισμα Ζαγοράκη στη μάχη του σταυρού με τον Αμυρά

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών κέντρων να βρίσκεται στο 99,74%, η σειρά των ελληνικών κομμάτων που συμμετείχαν στις Ευρωεκλογές έχει καθοριστεί. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 38,11%, εκλέγοντας οκτώ ευρωβουλευτές. Δεύτερος με 9 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες πίσω, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 23,78% και ο οποίος εκλέγει έξι βουλευτές.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7,72% και δύο βουλευτές, το ΚΚΕ με ποσοστό 5,33% και δύο βουλευτές, η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 4,88% και δύο βουλευτές και η Ελληνική Λύση με ποσοστό 4,18 και έναν ευρωβουλευτή. Εκτός έμεινε ο συνδυασμός του Γιάνη Βαρουφάκη.

euro_ele_pin

Η μάχη, λοιπόν, εστιάζεται στους σταυρούς και στα ονόματα που θα καταλάβουν τις θέσεις που καταλαμβάνει το καθένα ελληνικό κόμα στην ευρωβουλή. Κυρίως δε, στη μάχη του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Γιώργου Αμυρά, για την τελευταία θέση στη λίστα της Νέας Δημοκρατία.

Καθώς η διαδικασία συνεχίζεται με εξαιρετικά αργό ρυθμό και βρίσκεται στο 67,69% της ενσωμάτωσης των σταυρών, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο έπος της Πορτογαλίας, το 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, έχει πάρει σαφές προβάδισμα έναντι του Γιώργου Αμυρά. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει ανοίξει την ψαλίδα σχεδόν κατά 6.000 ψήφους, από λίγες εκατοντάδες που υπερείχε την προηγούμενη ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει μέχρι στιγμής 129.206 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Αμυράς έχει να παρουσιάσει 123.098 ψήφους υπέρ του. Στην κορυφή, βέβαια, βρίσκεται ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με 401.619 ψήφους.

Πιο συγκεκριμένα, με τη Νέα Δημοκρατία (38,11%) εκλέγονται οι:

euro_ele_nd

 

Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι:

eu_ele_syriza

Με το ΚΙΝΑΛ εκλέγονται οι:

eu_ele_kinal

Με το ΚΚΕ εκλέγονται οι:

eu_ele_kke

Με τη Χρυσή Αυγή εκλέγονται οι Γιάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου και με την Ελληνική Λύση εκλέγεται ο Κυριάκος Βελόπουλος.