Δήλωση Γιάννη Ταπεινού Υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ»

«Έκανα έναν έντιμο αγώνα με καθαρή και διάφανη θέση την ανάγκη να αλλάξει η Περιφέρειά μας προς το καλύτερο. Εντάχτηκα σε μία κίνηση προσώπων που μας ένωσε το κοινό μας όραμα για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς τους συμπολίτες μου που σε μία ακόμα εκλογική μου «μάχη» με πίστεψαν και με τίμησαν, γιατί εμπιστεύτηκαν εμένα και τις ιδέες μου, τις θέσεις μου και τις Αρχές μου. Όμως το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα απέδειξε πως η πλειοψηφία των πολιτών δεν ενέκρινε το πρόγραμμα του συνδυασμού στον οποίο συμμετείχα, απόφαση την οποία σέβομαι στο ακέραιο.

Με ριζωμένη βαθιά μέσα μου την Αρχή μιας κοινωνίας με ελεύθερη βούληση, καλούμαι σήμερα να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου κάθε ψηφοφόρος μου ξεχωριστά, αναγνωρίζοντάς του το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και πιστεύοντας ότι εν όψει του νέου διλήμματος έχει κρίση και άποψη για το μέλλον της Δυτικής Ελλάδας.

Διαισθανόμενος όμως και την βαριά ευθύνη έναντι των συμπολιτών που με τίμησαν και με εμπιστεύονται, δηλώνω πως ζητούμενο για την Περιφέρειά μας παραμένει η ανάγκη να γνωρίσει αληθινή ανάπτυξη και ένα καλύτερο «αύριο», αλλά αυτό πρέπει να συμβεί μέσα από βελτιωμένες (αναμφισβήτητα) πολιτικές, οι οποίες ωστόσο να αποτελούν πυξίδα προοδευτικής και όχι συντηρητικής κατεύθυνσης.

Παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τις ιδέες για τις οποίες έχουμε δώσει σκληρούς αγώνες και αμετακίνητοι στη βάση της ιδεολογικής προσέγγισης που εκφράζεται από τις προοδευτικές δυνάμεις που αποτέλεσαν και αποτελούν την υγιή δύναμη και εγγύηση σταθερότητας για την κοινωνία και τον τόπο».

 Με εκτίμηση

Γιάννης Ταπεινός