Αχαΐα: Μαθητής δέχθηκε επίθεση από άλλα παιδιά

Καταγγελία γονέα ότι κακοποιήθηκε ο γιος του από συμμαθητές του σε Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο που φοιτά, απασχολεί τις εκπαιδευτικές αρχές από προχθές.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην «Π» ο πατέρας του μαθητή Δ. ΝΤ. ο οδηγός του ταξί που μετέφερε τον μαθητή από το σχολείο στο σπίτι του, το μεσημέρι της Τρίτης, είπε στη μητέρα του ότι ήταν ανήσυχος και δεν μπορούσε να καθίσει στο κάθισμα του αυτοκινήτου και ότι είχε εκδορές στο λαιμό του.
«Η σύζυγός μου μόλις έβγαλε τη μπλούζα του παιδιού διαπίστωσε ότι είχε χτυπήματα στην πλάτη και τον θώρακα» μας περιέγραψε ο πατέρας προσθέτοντας ότι: «Το παιδί μας είπε ότι τον χτύπησαν κάποιοι συμμαθητές του οι οποίοι το είχαν ενοχλήσει και στο παρελθόν. Πήγα στην Ασφάλεια κατήγγειλα το περιστατικό και δόθηκε εντολή για ιατροδικαστική εξέταση. Στη συνέχεια πήγαμε στο Καραμανδάνειο όπου του έγινε πλήρης έλεγχος. Οι γιατροί διαπίστωσαν τα χτυπήματα που έφερε όπως και ένα μικρό πρόβλημα στο ήπαρ».
Το σημαντικό είναι ότι η διεύθυνση του σχολείου όχι μόνον δεν είχε αντιληφθεί κάτι αλλά ισχυρίζεται ότι αυτό συνέβη εκτός σχολικού περιβάλλοντος. «Το σχολείο δεν μας ενημέρωσε για το περιστατικό. Αντίθετα, μου είπαν να ελέγξω μήπως το είχε χτυπήσει κάποιος εξωσχολικός παράγοντας. Κάτι που δεν είναι δυνατό να έχει συμβεί διότι το πρωί παραδόθηκε το πρωί στο σχολείο και το μεσημέρι το ταξί το παρέλαβε από το σχολείο και το έφερε στο σπίτι» αναφέρει ο πατέρας ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς οι οποίοι όφειλαν να έχουν τα παιδιά υπό την εποπτεία τους πολύ περισσότερο δε επειδή πρόκειται για Ειδικό Σχολείο.
Ο πατέρας, περάν της νομικής οδού, προχώρησε σε καταγγελία του περιστατικού στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Γεώργιο Αφράτη. Σε επικοινωνία που είχε η «Π» με τον διευθυντή της Εκπαίδευσης υπήρξε επιβεβαίωση της καταγγελίας. Παράλληλα, η αντίδραση του κ. Αφράτη ήταν άμεση κάλεσε τον διευθυντή του σχολείου προκειμένου να εξετάσει το συμβάν και παράλληλα διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Επίσης, ανταποκρινόμενος στην αγωνία του πατέρα για το τι θα συμβεί με το γιο του ο οποίος φοβάται να επιστρέψει στο σχολείο μήπως δεχτεί νέα επίθεση, ο κ. Αφράτης ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της ασφαλούς παραμονής του μαθητή στο σχολικό περιβάλλον ώστε να μην απομακρυνθεί από αυτό και να συμμετάσχει και στις εξετάσεις που ξεκινούν σήμερα.
Από κει και πέρα τα αποτελέσματα των ερευνών θα δείξουν τι έχει συμβεί και φυσικά ποιος ή ποιοι φέρουν την ευθύνη.
* Από την Έντυπη Έκδοση. Ρεπορτάζ της Μαρίνας Ριζογιάννη rizogianni@pelop.gr