Serial killer στην Κύπρο: Άλλες οκτώ μέρες κράτηση για τον «Ορέστη»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς, το οποίο διέταξε την ανανέωση του διατάγματος κράτησής του για άλλες οκτώ ημέρες.

Ο Νίκος Μεταξάς οδηγήθηκε στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ για άλλη μία φορά δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι η υπόθεση επρόκειτο να καταχωρηθεί σήμερα στο Κακουργιοδικείο, ωστόσο λόγω της μη ανεύρεσης δύο σορών, αλλά και εν αναμονή των επιστημονικών αποτελεσμάτων για άλλες δύο, η διαδικασία αυτή αναβάλλεται.

Ο Νίκος Μεταξάς παραδέχθηκε στις αρχές τη δολοφονία πέντε γυναικών και δύο κοριτσιών, ενώ επιμένει στη θέση του ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα. Τη θέση αυτή ενισχύει και η τοποθέτηση του Αρχηγού Αστυνομίας ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές, δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλα θύματα του «Ορέστη».

Την ίδια στιγμή, οι ανακριτές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τις δύο σορούς που εντοπίστηκαν προ ημερών και οι οποίες εικάζεται ότι ανήκουν στις Κάχτα Αμού από το Νεπάλ και Έλενα Ναταλία από τη Ρουμανία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, για εντοπισμό των πτωμάτων της 8χρονης Sierra και της Maricar Valdez αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως η ανακριτική ομάδα έλαβε μέχρι στιγμής 600 περίπου κατεθέσεις, ενώ συνέλεξε 450 τεκμήρια που σχετίζονται με την υπόθεση.

Τα θύματα του «Ορέστη»

Σεπτέμβριος 2016: Livia Florentina και Elena Natalia (Ρουμανία)

Δεκέμβριος 2017: Maricar Valdez (Φιλιππίνες)

Μάιος 2018: Mary Rose και Sierra (Φιλιππίνες)

Ιούλιος 2018: Arian Palanas (Φιλιππίνες)

Καλοκαίρι 2018: Κάτχα Ανού (Νεπάλ)