Προς παραίτηση από την Eυρωβουλή ο Βελόπουλος -«Θέλω να είμαι στο Eλληνικό Kοινοβούλιο» [βίντεο]

Προς την παραίτηση από την έδρα του στην ευρωβουλή, βάζοντας «πλώρη» για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, φαίνεται να κλίνει ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην κρίσιμη ερώτηση για το αν θα πάει στο ευρωκοινοβούλιο, που του τέθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε ότι «εγώ δεν θέλω να λέω ψέμματα, με ενδιαφέρει το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο στόχος μου είναι οι εθνικές εκλογές».

Ο κ. Βελόπουλος σημείωσε ότι «ζυγίζει» το ενδεχόμενο να πάει τελικά στην ευρωβουλή, «όμως δεν το βλέπω. Θέλω να είμαι στο ελληνικό κοινοβούλιο» επανέλαβε.

Οπως εξήγησε, ένας από τους λόγους για τους οποίους τείνει να παραιτηθεί από την έδρα του στην ευρωβουλή, είναι το γεγονός ότι «οι επιχειρήσεις μου βρίσκονται στην Ελλάδα. […] Δεν μπορώ να είμαι εδώ κι εκεί. Δεν μπορώ να αφήσω επιχειρήσεις και 500 εργαζόμενους. Θέλω να είμαι συνεπής στα καθήκοντά μου» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τον πιθανότερο αντικαταστάτη του, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι την Ελληνική Λύση στην ευρωβουλή θα εκπροσωπήσει ένας νεαρός κτηνίατρος, ο επιλαχόντας Φράγκος Εμμανουήλ.

Η δεκάλεπτη εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

https://www.facebook.com/watch/?v=2217835964998989

Αντίθετος στη συνεργασία με τη ΝΔ ο Βελόπουλος
Ερωτηθείς για την περίπτωση που η Ελληνική Λύση καταφέρει να μπει στην ελληνική Βουλή και το ενδεχόμενο συνεργασίας για σχηματισμό κυβέρνησης με τη ΝΔ, ο Κυριάκος Βελόπουλος επισήμανε «με το χέρι στην καρδιά» πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο κ. Βελόπουλος εξήγησε ότι διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί η ΝΔ το ζήτημα της Μακεδονίας καθώς και με τις γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά το υψηλό ποσοστό που κατέγραψε η Ελληνική Λύση στις ευρωεκλογές, ο επικεφαλής της υποστήριξε ότι «πήραμε (σ.σ. ψηφοφόρους) από όλους τους χώρους. Από τους ΑΝΕΛ, την Ενωση Κεντρώων, ένα κομμάτι από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από τη ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι».

Βελόπουλος: Είμαι συντηρητικός, αλλά θα ήμουν περήφανος εάν εξαφάνιζα τους ναζί από την Ελλάδα
Ο Κυριάκος Βελόπουλος περιέγραψε τον εαυτό του ως συντηρητικό, υπέρμαχο της ελληνικής παράδοσης, και μιας Ελλάδας έθνους – κράτους.

Σε σχετική ερώτηση αρνήθηκε ότι βρίσκεται κοντά στη Λεπέν, τονίζοντας ότι εκείνη -σε αντίθεση, όπως είπε, με τους Ορμπάν και Σαλβίνι- έχει επιδείξει ναζιστική συμπεριφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφερόμενος συγκεκριμένα στη Λεπέν, είπε ότι «αυτά τα πολύ ναζιστικά με βρίσκουν πολύ αντίθετο».

Επιπλέον, τόνισε ότι βρίσκει ότι η Ελληνική Λύση έχει πιο πολλές ομοιότητες με τους Βρετανούς ευρωσκεπτικιστές του Φάρατζ.

Ερωτηθείς πάντως για το αν νιώθει εντός του δημοκρατικού τόξου ο κ. Βελόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «εάν ήμουν ο φυσικός και ηθικός αυτουργός που εξαφάνιζε τους ναζί από τη χώρα μου, θα ήμουν περήφανος».