Πιέσεις στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραιτηθεί, προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση

Στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου έντονα γίνεται λόγος για άσκηση πιέσεων προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση και να δηλώσει παραίτηση πριν τη λήξη της προβλεπόμενης συνταγματικής θητείας της (συνταξιοδότηση) που συμπληρώνεται την 30η Ιουνίου 2019.

Οι πιέσεις που ασκούνται στην κυρία Δημητρίου, σύμφωνα με τους συναδέλφους της, αποσκοπούν στο να δοθεί «πάτημα» στην κυβέρνηση για να προχωρήσει στις τοποθετήσεις τόσο του νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όσο και των αντιπροέδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται, ότι τα κενά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και στις θέσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ, θα δημιουργηθούν την 30η Ιουνίου, καθώς τότε είναι ο προβλεπόμενος συνταγματικό χρόνος αποχώρησης των δικαστών που σήμερα υπηρετούν.

Όπως έλεγαν στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου, η Κυβέρνηση μέσω στελεχών της και μέσω της  προσέγγιζαν την κυρία Δημητρίου και ζήτησαν να διευκολύνει την Κυβέρνηση με την παραίτησή της.

Υπενθυμίζεται αφενός ότι η κυρία Ξένη Δημητρίου έχει φιλικές σχέσεις με την κυρία Παπασπύρου, γενική επιθεωρήτρια Δημοσίας Διοίκησης από το παρελθόν όταν ακόμα συνυπηρετούσαν και αφετέρου υπάρχει στενή φιλική σχέση με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης.

Μάλιστα, η σχέση αυτή, έδωσε την αφορμή, όταν ήταν σε εξέλιξη το δήθεν σκάνδαλο της Novartis και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γινόταν σύσκεψη (5 Φεβρουαρίου 2019) υπό την κυρία Δημητρίου και με την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Γιάννη Μανώλη, να επισκεφθεί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Τζανακόπουλος.

Η σύσκεψη τότε στον Άρειο Πάγο γινόταν εν όψει των διώξεων που επρόκειτο να ασκηθούν.

Πάντως και προ μηνών είχε και πάλι ζητηθεί από την κυρία Δημητρίου να παραιτηθεί για να τοποθετηθεί, σε ανύποπτο χρόνο, νέος εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο, αλλά δεν ενέδωσε -τότε- η εισαγγελική λειτουργός.