Κομοτηνή: Πακιστανοί απήγαγαν ομοεθνείς τους και ζητούσαν λύτρα

Η πλεονεξία μιας σπείρας Πακιστανών που απήγαγαν δυο ομοεθνείς τους και τους κρατούσαν δέσμιους σε μια δασική περιοχή της Κομοτηνής απαιτώντας λύτρα από τους συγγενείς τους, ήταν αυτή που οδήγησε στα ίχνη τους την Αστυνομία άνδρες της οποίας απελευθέρωσαν τους απαχθέντες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας συμπατριώτης και συγγενής ενός εκ των θυμάτων κατήγγειλε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ότι είχε απαχθεί από ομοεθνείς του, στους οποίους οι συγγενείς του από το Πακιστάν κατέβαλαν χρήματα για τον αφήσουν ελεύθερο, όμως οι δράστες απαιτούσαν πολύ περισσότερα. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση και, σε συνεννόηση με τους συγγενείς του απαχθέντος, κλείστηκε ραντεβού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την παράδοση των λύτρων.

Μόλις εμφανίστηκαν ένας 22χρονος και ένας 30χρονος για να τα παραλάβουν, συνελήφθησαν. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κομοτηνής εντόπισαν στον σταθμό του ΚΤΕΛ της περιοχής άλλους δύο 23χρονους Πακιστανούς μέλη της σπείρας που θα μετέφεραν έναν από τους απαχθέντες στη Θεσσαλονίκη και τους συνέλαβαν. Στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκε και ο δεύτερος αλλοδαπός που είχε απαχθεί και απελευθερώθηκε.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για αρπαγή και εκβίαση. Ωστόσο, η Ασφάλεια Κομοτηνής συνεχίζει την προανάκριση, καθώς στην σπείρα των απαγωγέων φέρονται να συμμετείχαν και άλλοι τρεις συνεργοί τους οι οποίοι αναζητούνται.